Op mod 50 procent tilkendes førtidspension på baggrund af psykiske lidelser

20/5/21 10:12

LTT

I Danmark sker op mod halvdelen af alle tilkendelser af førtidspension på baggrund af psykiske diagnoser.

Det vidner om, at vi har psykiatriseret socialpolitikken skriver Dennis Larsen, filosofiblogger på Netavisen Pio “Noget der i den offentlige debat ofte er overset, er forestillingen om, at enhver lidelse i livet udgør en psykisk sygdom. Det er en forfejlet sygdomstænkning der gør, at vi overhovedet førtidspensioner psykiske lidende”, skriver Dennis Larsen på netavisen Pio. Han uddyber: vi har at gøre med en avanceret efterrationalisering af at man som læge er ude af stand til at hjælpe patienter, der er psykisk lidende. I stedet konkluderes det, at der må være noget galt med deres hjerner. 

Livsproblemer og livskriser
Før i tiden blev det omtalt livsproblemer og livskriser, nu gør vi det til et egentligt handicap eller invaliditet. Når man først er blevet diagnosticeret med en lidelse, så gælder den resten af livet. Skriver Dennis Larsen

Brems denne udvikling
Ifølge Dennis Larsen skal vi for at bremse denne udvikling i samfundet stoppe med at have så meget tiltro til psykiatere. Han mener derudover at der fra politisk hold, for længst burde have været grundige overvejelser om psykiatrien fortsat skal topstyres af læger, eller i stedet for overveje at lade de professioner, der er klædt på, i forhold til sindet komme til magten.

 

Annonce