Arkivfoto
Arkivfoto

Tidligere byrådsmedlem udsætter ansatte for social dumping

10/5/21 9:22

LTT

Håndværkere ansat i det polske firma AMWORK på Amager arbejder for 30 kroner i timen. I kontrakten, lavet af et polsk firma fremgår det at håndværkerne får 4500 kroner om måneden, hvilket svarer til 30 kroner i timer, forudsat en 37 timers arbejdsuge.

Social dumping er ikke ulovligt
Det er ikke ulovligt at lønne medarbejdere så lavt. Dog udtalte regeringen og dens støttepartier i at de ville gøre op med social dumping, efter en lignende sag i Padborg i 2018, hvor en udenlandsk chauffør boede under kummerlige forhold og modtog en løn på 15-20 kroner i timen.

Byrådsmedlem er direktør i firmaet
Det polske firma er hyret af entreprenørfirmaet HHTE ApS, hvor et tidligere socialdemokrat byrådsmedlem Carl Richard Christensen er ejer af det holdingselskab der ejer HHTE Aps. Selvom det det fremgår at af cvr-registret at han er med-direktør i firmaet, nægter han at han er det. 

“Det var jeg så ikke klar over”
Morten Falck Pedersen, direktør i firmaet siger til TV 2 "Selvfølgelig er det ikke i orden, at der er nogle, som arbejder til 30 kroner i timen. Og så kan man sige, at det står sort på hvidt hér (i arbejdskontrakterne, red.), og det var jeg så ikke klar over, før du forklarede mig, hvordan det hænger sammen." 

Overvejer samarbejdet
Efter afsløringerne har HHTE oplyst i et skriftligt svar til TV 2, at de nu vil overveje, om de fortsat vil benytte den polske underleverandør AMWORK.

Annonce