Foto: Shutterstock

Nyt om corona-passet: Positiv test giver immunitet

Den 21. april trådte nye coronapasregler i kraft, hvor personer, som tidligere har været smittet, nu er at betragte som immune i 14-180 dage efter en positiv test.

Ændringen sker på baggrund af sundhedsmyndighedernes nye vurdering af immunitetsperioden, hvor der med udgangspunkt i ny faglig viden findes grundlag for, at coronapasset kan være gældende i op til 6 måneder efter bekræftet infektion med COVID-19.

Et flertal af Folketingets partier blev den 22. marts enige om Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark. Aftalen omfatter et krav om coronapas i dele af erhvervslivet og kulturlivet.

Se aftalen her

Coronapasset kan bruges som dokumentation for, om en borger er henholdsvis:

 • Færdigvaccineret
 • Testet negativ indenfor 72 timer (både PCR- og antigen-test)
 • Immun på grund af en overstået infektion med Covid-19 

Sundhedsmyndighedernes hidtidige vurdering har været, at hvis man tidligere har været smittet med COVID-19, betragtes man som immun i 2-12 uger efter den positive test er foretaget. Sundhedsmyndighederne har siden foretaget en ny vurdering af immuniteten efter overstået smitte og finder på baggrund af ny viden og data grundlag for at fastsætte en længere periode. Sundhedsmyndighederne vurderer, at coronapasset kan være gældende i op til 6 måneder (eller 180 dage) efter bekræftet infektion med ny coronavirus.

De nye immunitetsregler er nu indarbejdet i bekendtgørelser og retningslinjer om coronapas, som er trådt i kraft i forbindelse med den yderligere genåbning d. 21. april.

Der skelnes i de nuværende regler ikke mellem, om den positive test skal være foretaget som en PCR-test eller en antigentest. Det er dog sundhedsmyndighedernes anbefaling, at tidligere smitte alene bør dokumenteres på baggrund af en positiv PCR-test, hvilket ligger i forlængelse af den generelle anbefaling om, at en positiv antigentest bør følges op af en konfirmatorisk PCR-test. Derfor vil sundhedsministeren nu anmode Epidemikommissionen om en indstilling på, hvorvidt reglerne kan ændres yderligere, så immunitet som følge af tidligere smitte med COVID-19 fremover kun kan dokumenteres på baggrund af en positiv PCR-test.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne

 • 20.04.21 Sundhed
  Et år med TestCenter Danmark: Over 19 millioner test

  Danmark er et af de lande i verden, som tester allermest for at få nedkæmpet smitten med Covid-19 i samfundet. Vi gør det også for at sikre en forsvarlig genåbning, hvor test spiller en vigtig rolle. Det kan vi kun, fordi vi har bygget et robust system op, hvor en række aktører hver dag samarbejder for at få det til at køre, siger TestCenter Danmarks direktør.