Foto: Odder Kommune

Odder er nu Danmarks tredjesmukkeste stationsby

Nummer 3 af 500. Sådan lyder tallene for Odder efter at stemmerne til Danmarks Smukkeste Stationsby er blevet talt op.

Odder er netop blevet nummer tre i afstemningen om at blive Danmarks Smukkeste Stationsby. Vi lå ellers i lang tid i front i konkurrencen, men måtte til sidst se os overhalet af Haslev, der løb med førstepladsen og Bramming, der tog andenpladsen. Det ændrer dog ikke ved at Odder blev nummer 3 af de 10 byer, som var med i opløbet af konkurrencen, der i første omgang bestod af 500 byer.

”Jeg vil gerne sige tak for den store opbakning som vi har fået i form af de mange stemmer. Mange kender jo bygningen, fordi de bor eller kommer i Odder. Derfor håber jeg, at afstemningen også har inspireret til man kan tage Letbanen og kigge på stationsbygningen og resten af byen,” siger borgmester Uffe Jensen.

Kom og kig

Begrundelsen for at Odder skulle være en af de 10 nominerede i slutspurten, kan da også give lyst til at tage letbanen, bilen eller cyklen ind til byen og kigge.

”Stationsområdet består af station fra 1884, pakhus, jernbane, tidligere administrationsbygning (senere retsbygning) samt tidstypiske bygninger fra samme periode. Alle elementerne fra stationens anlæggelse til i dag er intakte og synlige i området, hvilket sikrer en tydelig struktur og tidstypisk stationsfortælling. Odder adskiller sig fra de andre kandidater ved at en del af de mange smukke bygninger kommer allerede i 1850erne, 30 år inden jernbanen kommer til byen. Centrum er imponerende, ikke mindst Torvet med det unikke forhenværende Centralhotellet,” skrev juryen om indstillingen.

Fra Odder Kommune skal lyde et stort tak til alle de, der har stemt på Odder som Danmarks Smukkeste Stationsby og et stort tillykke til både Haslev og Bramming.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.