Foto: Shutterstock

OK21: Smal akademikeraftale i kommunerne

Efter lange forhandlinger er der her i weekenden landet et forlig for akademikere ansat i kommunerne.

Forliget er en smal aftale med fokus på økonomi. Der bliver oprettet en kompetencefond, som der kan søges individuelt til, og der kommer en forøgelse af pensionsprocenten. Desuden er der i forliget et fokus på modtagelsen af nyuddannede og lønstigninger sidst i forløbet.

Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, siger: 

“Det er en aftale, der sammen med forhandlingsfælleskabets aftale fra sidste uge, sætter fokus på de økonomiske rammer og forbedrer lønningerne i kommunerne. Jeg er ærgerlig over, at de kommunale arbejdsgivere, i modsætning til både arbejdsgiverne i staten og regionerne, ikke har kunnet indgå aftaler, der kunne skabe fleksibilitet i et fortravlet arbejdsliv for de kommunale akademikere. Til gengæld får vi en styrkelse af kompetenceindsatsen gennem etableringen af en kompetencefond, hvilket jeg forventer, vil kunne være til glæde for mange.”

Aftalen kan findes her.

Aftalen skal ses sammen med forliget fra forrige weekend mellem Forhandlingsfællesskabet og KL, som sikrede en lønudvikling på 5,02 pct. over en 3-årig periode.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.