Ole Helby modtager Tietgenpris

Lektor ved Roskilde Universitet Ole Helby Petersen, modtog torsdag aften årets Tietgenpris på 500.000 kr. for sin forskning i, hvordan den offentlige og private sektor kan udvikle deres samarbejde til gavn for både borgere og danske virksomheder.

Det er forskning, som ifølge priskomiteen er højst aktuel og væsentlig i disse år, hvor et stigende antal ældre og økonomisk smalhals truer med at forringe den offentlige velfærd. Samtidig sætter Ole Helby Petersens forskning også fokus på, hvordan erhvervslivet, gennem udvikling af samarbejder med den offentlige sektor, kan udvikle nye teknologier på især velfærdsområdet, som kan skabe private arbejdspladser og nye eksportmuligheder.

”Vi har brug for erhvervsrettet forskning, som kan vise vejen i udviklingen af frugtbare samarbejder mellem den offentlige sektor og det private erhvervsliv. Det er et særdeles komplekst område, men Ole Helby Petersen formår med sin forskning at bringe os tættere på spørgsmålet om, hvad der virker, og hvad der ikke virker”, siger Peter Møllgaard, formand for Tietgenpriskomiteen og professor og forskningsdekan ved Copenhagen Business School (CBS).

Peter Mølgaard overrakte sammen med H.K.H. Prins Joakim Tietgenprisen under DSEB og ICC Danmarks årsmiddag, som fandt sted på Børsen torsdag aften, hvor blandt andre konkurrencekommissær Margrethe Vestager deltog sammen med fremtrædende repræsentanter for det danske erhvervsliv og forskningsverdenen.

Tietgenprisen er en af de mest prestigefyldte, danske hædersbevisninger, der uddeles til yngre forskere i Nordeuropa. Prisen er gennem årene givet til store talenter og personligheder. Den belønner unge forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, der i særlig grad har opnået resultater på den internationale scene.

Prisen er blevet uddelt siden 1929, hvor den blev indstiftet for at markere 100-året for C.F. Tietgens fødsel. Den administreres af DSEB, Danish Society for Education and Business – tidligere FUHU.

Tidligere modtagere af Tietgenprisen:

2014: Lektor Rasmus Kleis Nielsen

2013: Adjunkt Mads Daubjerg, Adjunkt Ulf Nielsson

2012: Cand.merc. Alexander P. Josiassen, Postdoc Niels Johannesen

2011: Ingen uddeling

2010: Master of Science in International Management. Sabina Nielsen, Cand.mag. Jakob Lauring

Emneord: Forskning, Tietgenpris, Ole Helby Petersen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.06.19 Ledelse
  Stress-forskernes ni anbefalinger til ledere om bedre arbejdsliv

  Otte stress-forskere har samlet ni gode råd til ledere, som gerne vil styrke produktivitet og trivsel for medarbejdere og hjælpe dem til et arbejdsliv i balance. Anbefalingerne er et supplement til arbejdet i regeringens Stresspanel, siger forskerne.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 22.02.19 Velfærd
  Bliv klar til valgdebat: Ove Kaj P og Jørn Henrik P i samtale om velfærd

  PODCAST: "Mennesket er ikke så rationelt som økonomer gerne vil gøre det til. Vi er kortsynede," siger Jørn Henrik Petersen. "Politikerne vil fortsætte centraliseringen, for det er en forudsætning for fremtidens velfærdsstat," siger Ove Kaj Pedersen. Hør tredje del af Nick Allentofts velfærdsdebat med de to professorer.

 • 28.11.18 Sundhed
  Regioner støtter uafhængig forskning

  7 millioner kroner til uafhængig forskning skal nu omsættes til resultater for patienterne.

 • 09.11.18 Bæredygtighed
  Forskere vil skabe bæredygtig kemi

  Aarhus Universitet er gået sammen med otte andre europæiske universiteter om at skabe grøn, bæredygtig og bionedbrydelig kemi med en produktionsmetode, der bruger lys og enzymer og ikke genererer affald. Det kan være skelsættende for en industri, der ellers er en af klodens mest forurenende.