175.000 fandt nyt job fra april til juni

16/10/12 5:21

AGENDA

Jobskabelsen holder sig på et højt niveau i Danmark. 80 danskere finder nyt arbejde – hver eneste time, døgnet rundt. Dertil kommer, at der nu er næsten 20.000 ledige stillinger. Af Morten Bjørn Hansen og David Elmer Fra 1. april til 30. juni – årets andet kvartal – fandt 175.000 danskere et nyt arbejde. Det svarer i runde tal til, at der hver time, døgnet rundt, var 80 danskere der fandt ny beskæftigelse.

Det viser en analyse af tal fra Eurostats Labour Force Survey, som Agenda har foretaget. I undersøgelsen er deltagerne spurgt, om deres nuværende job er et som de er startet i inden for de seneste tre måneder.

Ifølge ledende arbejdsmarkedsøkonom i tænketanken Kraka, Andreas Højbjerre, viser tallene, at der stadig er godt gang i det danske arbejdsmarked.

”Vi har høj jobomsætning, og mange beskæftigede og ledige finder nyt job. Det er måske ikke så nemt at finde job, som da vi havde kraftig højkonjunktur, men forholdene på arbejdsmarkedet lige nu er ikke usædvanlige. De er nogenlunde som i 2004 og 2005 hvad angår jobmuligheder, og der gik det faktisk udmærket. Dem der taler om, at arbejdsmarkedet er bundfrossent nu - de har ikke ret,” siger han.

Set i forhold til andre lande, har Danmark en ganske høj jobomsætning. Således var det i årets andet kvartal 6,7 procent af de beskæftigede, der var nye i jobbet. Til sammenligning var det kun 3,7 procent af de tyske beskæftigede eller to procent af de græske beskæftigede, som i perioden var nystartede i jobbet. Danmarks andel er dog lavere end i Finland, hvor hele 8,7 procent af de beskæftigede havde fået deres job inden for de seneste tre måneder.

Gode nyheder

Helge Pedersen, cheføkonom i Nordea, mener den høje danske jobomsætning er gode nyheder.

”Danmark har en stor jobomsætning, også i kriseårene. Alligevel synes jeg, at disse tal vidner om en overraskende stærk jobskabelse. Det er positivt nyt,” siger han.

Selv om han er bekymret for ungdomsarbejdsløsheden, så mener han, at tallene tyder på, at der er gode jobmuligheder, når man først kommer ind på arbejdsmarkedet.

Knap 20.000 ledige job

Jobomsætningen støttes af, at der ifølge nye tal fra Danmarks Statistik, i 2.kvartal var 19.438 ledige stillinger på det private arbejdsmarked. Og betingelsen for, at den ledige stilling kommer med i statistikken er, at arbejdsgiveren aktivt skal søge efter den nye medarbejder uden for virksomheden. De

små 20.000 ledige job er altså antallet af reelle ledige job på en given dag i Danmark.

I 2. kvartal sidste og forrige år var antallet også på ca. 20.000 ledige stillinger, viser statistikken.

http://www.agenda.da.dk/supershowdoc.asp?pid=20121015141350AKM
 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce