Pinlig FOA-kritik af Udbudsrådet

Politik

08/10/2012 14:35

Jesper Brønnum

FOA’s formand skyder med skarpt mod Udbudsrådet, der har dokumenteret, at der er store gevinster ved at skabe konkurrence om kommunal rengøring. En pinlig kritik mener Dansk Erhverv, som påpeger, at analysen er grundig og udarbejdet af uafhængige konsulenter, og at fagbevægelsen selv har godkendt den.

Udbudsrådet har i en ny analyse dokumenteret store besparelser på mellem 13 og 54 procent, når kommuner konkurrenceudsætter rengøringen. Det har fået FOA’s formand, Dennis Kristensen, til at rette en usædvanligt hård kritik af både analysen og Udbudsrådet.

”Det må være udtryk for, at FOA´s formand ikke vil se virkeligheden i øjnene. Analysen er ret klar – erfaringerne viser, at der er pæne besparelser at hente ved at skabe konkurrence om rengøringsopgaver.  Og hvis der er brug for noget i dagens Danmark, så er det at effektivisere den offentlige sektor,” siger chef for offentligt-privat samarbejde, Jakob Scharff, Dansk Erhverv, der også selv er medlem af Udbudsrådet.

Udbudsrådet består af en række organisationer og har til formål bl.a. at indsamle viden om bedste praksis indenfor offentligt-privat samarbejde. Forskere har udviklet standarden for, hvordan Udbudsrådet måler resultater og indsamler erfaringer, og uafhængige konsulenter står for at indsamle viden og lave analyserne. Analysen af konkurrenceudsættelse af kommunal rengøring er baseret på 11 cases og udarbejdet af Rambøll Management.

”Kritikken af analysen og Udbudsrådet er direkte pinlig. Det er en særdeles grundig analyse lavet af nogle af de dygtigste folk på området. Dertil kommer, at fagbevægelsen selv sidder i Udbudsrådet og derfor har været med til at godkende analysen,” siger Jakob Scharff, Dansk Erhverv, og fortsætter:

”Det er vigtigt, at politikerne træffer beslutninger på et oplyst grundlag.  Derfor er det netop godt, at Udbudsrådet tager et ansvar for at indsamle erfaringer på et objektivt grundlag – og drøfter hvordan gode erfaringer kan udbredes ”.

For yderligere oplysninger kontakt chef for offentligt-privat samarbejde og markedschef i Dansk Erhverv Jakob Scharff tlf. 2329 2191 eller [email protected].

 

Mest Læste

Annonce