Pinlig FOA-kritik af Udbudsrådet

Politik

08/10/12 12:35

Jesper Brønnum

FOA’s formand skyder med skarpt mod Udbudsrådet, der har dokumenteret, at der er store gevinster ved at skabe konkurrence om kommunal rengøring. En pinlig kritik mener Dansk Erhverv, som påpeger, at analysen er grundig og udarbejdet af uafhængige konsulenter, og at fagbevægelsen selv har godkendt den.

Udbudsrådet har i en ny analyse dokumenteret store besparelser på mellem 13 og 54 procent, når kommuner konkurrenceudsætter rengøringen. Det har fået FOA’s formand, Dennis Kristensen, til at rette en usædvanligt hård kritik af både analysen og Udbudsrådet.

”Det må være udtryk for, at FOA´s formand ikke vil se virkeligheden i øjnene. Analysen er ret klar – erfaringerne viser, at der er pæne besparelser at hente ved at skabe konkurrence om rengøringsopgaver.  Og hvis der er brug for noget i dagens Danmark, så er det at effektivisere den offentlige sektor,” siger chef for offentligt-privat samarbejde, Jakob Scharff, Dansk Erhverv, der også selv er medlem af Udbudsrådet.

Udbudsrådet består af en række organisationer og har til formål bl.a. at indsamle viden om bedste praksis indenfor offentligt-privat samarbejde. Forskere har udviklet standarden for, hvordan Udbudsrådet måler resultater og indsamler erfaringer, og uafhængige konsulenter står for at indsamle viden og lave analyserne. Analysen af konkurrenceudsættelse af kommunal rengøring er baseret på 11 cases og udarbejdet af Rambøll Management.

”Kritikken af analysen og Udbudsrådet er direkte pinlig. Det er en særdeles grundig analyse lavet af nogle af de dygtigste folk på området. Dertil kommer, at fagbevægelsen selv sidder i Udbudsrådet og derfor har været med til at godkende analysen,” siger Jakob Scharff, Dansk Erhverv, og fortsætter:

”Det er vigtigt, at politikerne træffer beslutninger på et oplyst grundlag.  Derfor er det netop godt, at Udbudsrådet tager et ansvar for at indsamle erfaringer på et objektivt grundlag – og drøfter hvordan gode erfaringer kan udbredes ”.

For yderligere oplysninger kontakt chef for offentligt-privat samarbejde og markedschef i Dansk Erhverv Jakob Scharff tlf. 2329 2191 eller [email protected].

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.