FTF: Ledige skal have hurtig hjælp

Velfærd

23/4/13 1:20

Folk uden arbejde skal hjælpes meget hurtigere, end de bliver i dag. Det er opfordringen fra FTF til regeringen på et møde om nytænkning af det danske beskæftigelsessystem. Ledige skal fremover så hurtigt som muligt have en klar plan for vejen til et job. Sådan lyder opfordringen fra FTF til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Ministeren holdt mandag et møde, hvor arbejdsmarkedets parter kom med input til en nytænkning af indsatsen på beskæftigelsesområdet. Et udvalg arbejder i øjeblikket på forslag til at lave beskæftigelsesområdet om. Det var som en del af den proces, at ministeren havde indkaldt arbejdsmarkedets parter til mødet.

Som hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte bakker FTF op om, at der er brug for en ny kurs i beskæftigelsespolitikken. FTF har længe peget på behovet for at ændre og nytænke indsatsen. Ikke mindst efter dagpengeperioden er blevet skåret ned til to år.

Ledige skal have personlig plan

FTF's formand Bente Sorgenfrey peger på, at jobcentrene med de nuværende regler kan vente ni måneder med at gøre noget for ledige over 29 år.

"Det bliver vi nødt til at ændre på. FTF mener, at ledige bør have ret til en personlig plan for både job og uddannelse. Det skal ske så hurtigt som muligt og rettes mod job," lyder opfordringen fra Bente Sorgenfrey.

"I dag bliver de fleste midler brugt på aktivering uden et reelt jobperspektiv. I stedet skal vi sætte de ledige i centrum og give dem rettigheder til at kvalificere sig til job," fortsætter FTF's formand.

Hun peger på, at a-kasserne også har noget at bidrage med. Derfor vil det være oplagt at finde ud af, hvordan a-kasser og jobcentre kan arbejde endnu tættere sammen.

FTF foreslår, at der dannes team på tværs af kommuner. De skal kontakte virksomheder for at få endnu bedre føling med, hvilke medarbejdere der er brug for.

FTF/Jesper Egelund

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.