FTF: Vi er klar til trepartsdrøftelser, men ærgerligt med smalhals til velfærd

Velfærd

28/6/15 3:20

Nick Allentoft

Selvom det ny regeringsgrundlag hedder "Sammen for fremtiden", er der i realiteten tale om en nedprioritering af fællesskabet, når man lægger op til samlet smalhals i den offentlige sektor for at få råd til skattelettelser, mener LO og FTF

”Derudover er det bekymrende, at der skal genindføres nye mål for udlicitering af offentlige serviceydelser, når vi kan se, at de lavthængende frugter ved inddragelse af private aktører for længst er høstet. Det virker centralistisk over for kommunerne”, siger LO’s formand Harald Børsting.

Ny regering

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

Formand for FTF Bente Sorgenfrey bakker op:

 

”De offentligt ansatte knokler for at give os alle sammen den bedst mulige velfærd, og den nye regering bliver nødt til at prioritere ressourcerne her for også at sikre velfærden fremover,” siger hun.

 

Nyt dagpengesystem skal både være fleksibelt og trygt

Dagpengekommissionen skal være færdig inden Folketingets åbning, og statsministeren ønsker at indgå en politisk aftale om et robust dagpengesystem. 

 

”Vi er positive over, at regeringen prioriterer dagpengespørgsmålet, så vi kan give lønmodtagerne trygheden tilbage,” siger Bente Sorgenfrey.

 

”Det er vigtigt, at en sådan aftale  understøtter flexicurity-modellen, hvor der både er fleksibilitet og tryghed for lønmodtagerne på arbejdsmarkedet,” siger Harald børsting.

 

LO og FTF er klar til samarbejde

Regeringen erkender, at den har et dårligt parlamentarisk udgangspunkt, og er derfor indstillet på at samarbejde bredt både i og uden for Folketinget.

 

”Det er fornuftigt, og LO er klar til at indgå i konstruktive drøftelser​ om fælles mål. Vi har i forvejen en meget stærk konkurrenceevne, men forøget fokus på uddannelse og produktivitet kan selvfølgelig gøre det endnu bedre,” siger Harald Børsting.

 

”I FTF ser vi frem til samarbejdet, så vi kan få skabt endnu mere vækst, flere arbejdspladser og sikre velfærden,” siger Bente Sorgenfrey.

Social dumping og arbejdsmiljø

Både LO og FTF ser frem til trepartsdrøftelserne.

 

”Regeringen lægger op til, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det kan det heldigvis for langt, langt de fleste, og det vil det blive ved med, hvis vi i fællesskab kan sikre, at de lavtlønnede grupper ikke udsættes for social dumping. Det vil bestemt være et relevant tema for en trepartsdrøftelse,” siger Harald Børsting og fortsætter.

 

”Endelig har jeg bemærket, at Pensionskommissionen skal aflægge rapport om restgrupperne inden jul. Det er - ligesom dagpengesystemet - en vigtig sag, som er helt afgørende for den danske arbejdsmarkedsmodel, og som jeg forventer, at vi også kommer til at drøfte indgående,” siger Harald Børsting.

 

Det er også vigtigt, at arbejdsmiljøet får et eftersyn, mener Bente Sorgenfrey.

 

”Vi skal generelt have styrket både det psykiske og fysiske arbejdsmiljø i Danmark, for ingen skal blive syge af at gå på arbejde,” siger hun.

 

 

 

Her er LO og FTF's 22 forslag til politikerne

Annonce