Bent Hansen (Danske Regioner), Bente Sorgenfrey (FTF), Ove E. Dalsgaard (Danske Professionshøjskoler, formandskollegiet), Harald Mikkelsen (Danske Professionshøjskoler, rektorkollegiet), Ejner K. Holst (LO), Martin Damm (KL). Foto: Carsten Lundager
Bent Hansen (Danske Regioner), Bente Sorgenfrey (FTF), Ove E. Dalsgaard (Danske Professionshøjskoler, formandskollegiet), Harald Mikkelsen (Danske Professionshøjskoler, rektorkollegiet), Ejner K. Holst (LO), Martin Damm (KL). Foto: Carsten Lundager

Stærkt samarbejde skal sikre bedre praktik i uddannelser

Velfærd

07/1/15 1:24

Suleman Haider

Bedre praktikforløb på professionsuddannelserne. Det er et af de konkrete resultater, der gerne skal komme ud af et samarbejde mellem KL, Danske Regioner, Danske Professionshøjskoler, LO og FTF. Parterne mødtes i dag på et topmøde for at aftale konkrete initiativer.

Studerende på professionshøjskolerne skal have et optimalt fagligt udbytte af deres uddannelser. Uddannelserne skal have kvalitet og relevans. Det samarbejder FTF med de øvrige aktører på området for at sikre. 

KL, Danske Regioner, Danske Professionshøjskoler, LO og FTF har tidligere sendt et fælles indspil til kvalitetsudvalget, der er kommet med sine to oplæg til kvalitet og relevans i de videregående uddannelser. I dag har de fem parter mødtes til et topmøde for at drøfte, hvordan initiativerne i indspillet kan udmøntes.

 ”Et stærkt samarbejde om professionsuddannelserne er en styrke for både de studerende og det arbejdsmarked, de skal ud på. Og ikke mindst for de borgere, de skal undervise, pleje og rådgive og virksomheder, de skal arbejde for. Derfor er det afgørende, at arbejdsmarkedets parter og uddannelsesudbyderne samarbejder om udviklingen af uddannelser af høj kvalitet og relevans”, siger formand for FTF, Bente Sorgenfrey.   

Parternes forslag til initiativer er blandt andet, at der lokalt bliver sat projekter i gang mellem professionshøjskoler og praktikinstitutioner for at styrke samarbejdet om praktik. De kan fx aftale rammer og kvalitetsmål for praktikforløbene. Parterne arbejder videre med konkrete bud på, hvordan de kan styrke samarbejdet både regionalt og centralt. Og professionshøjskolerne indleder dialog med arbejdsmarkedets parter om prioritering af forsknings- og udviklingsindsatsen.

”Dagens møde bekræftede, at vi har et stærkt samarbejde. Vi er enige om målene, og nu er vi kommet videre med arbejdet for, hvordan vi sikrer professionsuddannelser af høj kvalitet og relevans”, siger Bente Sorgenfrey.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.