OVERBLIK: Reaktioner på suspension af produktivitetskrav

En aftale om at fjerne produktivitetskravet i 2018 er vedtaget. Her er reaktioner fra centrale organisationer.

Kravet om, at offentlige sygehuse hvert år skal være to procent mere effektive for de samme penge, bliver sløjfet i 2018.


Det er resultatet af en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti onsdag.

Her kan du læse reaktioner på aftalen:

* Næstformand Lisbeth Lintz, Overlægeforeningen:
- Det er godt at se, at politikerne endelig har lyttet og forstået, at vi skal have drejet fokus over på kvalitet for hver enkelt patient frem for blot at fokusere på mere og mere behandling. 

* Formand Bent Hansen (S), Danske Regioner:
- Det her en god dag for de mange danskere, som hvert år er i kontakt med hospitaler. Uden produktivitetskravet får sundhedspersonalet bedre mulighed for at indrette behandlinger og kontroller på patienternes præmisser.

* Formand Andreas Rudkjøbing, Lægeforeningen:
- Vi har skullet behandle stadig flere patienter, og den udvikling stopper ikke nu. Derfor er det vigtigt, at vi kommer af med det urealistiske produktivitetskrav og får de ressourcer, der er nødvendige for at løse opgaven.

* Sundhedsordfører Stine Brix, Enhedslisten:
- Når der ikke følger penge med aftalen, så betyder det desværre, at der er en stor risiko for, at personalet fortsat skal løbe stærkere og stærkere. Derfor er kampen for et bedre sundhedsvæsen langt fra slut nu. 

* Forbundsformand Dennis Kristensen, FOA:
- Glædeligt, at regeringen har aftalt med Dansk Folkeparti at suspendere kravet i 2018 om, at de ansatte skal løbe to procent hurtigere.

* Formand Pia Olsen Dyhr, Socialistisk Folkeparti:
- Der burde være afsat ekstra penge til sygehusene, så de kan løse deres opgaver ansvarligt, både fordi der stadig er pres på ventelisterne, og fordi der kommer flere ældre patienter de kommende år.

* Finansordfører Benny Engelbrecht, Socialdemokratiet:
- Jeg er glad for, at regeringen har bøjet sig for det brede flertal i Folketinget. Det er positivt ikke mindst for de mange faglige medarbejdere rundt i sundhedsvæsnet, at det er kommet på plads.

* Velfærdspolitisk chef Mia Amalie Holstein, Cepos:
- Det er rigtigt at ændre det nuværende produktivitetskrav, for det sætter ikke patienternes sundhed i centrum. Men det er hovedløst at fjerne produktivitetskravet, før man har fundet noget bedre at sætte i stedet.

/ritzau/

Emneord: Finansministeriet. Finansministeren, Kristian Jensen, Produktivitetsudvikling, Hospitalsdrift, Sundhedsområdet, Sygehuse, Effektivisering, Produktivitet i sygehussektoren, Hospitalers produktivitet, Produktivitet, Bent Hansen, Danske Regioner, Stine Brix, Dennis Kristensen, Pia Olsen Dyhr, Benny Engelbrecht, Mia Amalie Holstein, Lisbeth Lintz, Overlæger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.19 Sundhed
  EU-guld til sund erhvervsklynge

  Danmark er førende inden for samarbejde mellem erhvervsliv og det offentlige, når der skal udvikles ny teknologi. Flere danske klyngeorganisationer har modtaget EU-kommissionens guldcertifikat for at fremme sundhed gennem samarbejde.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 25.04.19 Politik
  Nu er kommunernes regnskaber kommet: Ministre sure over aftalebrud

  Ministre tager hårde ord i brug efter kommunernes regnskaber viser over 10 procent i overforbrug på anlægsinvesteringer. Den ti gange større serviceramme er dog overholdt. KL indkaldes til "alvorlig samtale".

 • 03.04.19 Velfærd
  Her er Finansministeriets analyse af vores arbejdsliv

  Finansministeriet har lavet en analyse af arbejdsliv og risiko for nedslidning. Ministeriet konkluderer bl.a., at mennesker "der arbejder i mange år, føler sig mindre nedslidte end jævnaldrende, der har været færre år på arbejdsmarkedet." Hent analysen her.