Overenskomstaftale kørt i hus på transportområdet

Dansk Industri og 3F's Transportgruppe er blevet enige om forlængelse af overenskomst. Indhold stadig ukendt.

Dansk Industri og 3F's Transportgruppe er onsdag morgen blevet enige om en fornyelse af fællesoverenskomsten for lagerarbejdere, chauffører og havnearbejdere, oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Forliget er det første af flere overenskomster på transportområdet og omfatter omkring 30.000 medarbejdere.

Forhandlingerne har været lange og seje, og i fredags måtte parterne efter 26 timers uafbrudte forhandlinger holde en pause, inden den resterende del af forhandlingerne kom i mål.

Selve indholdet i den nye overenskomst er endnu ukendt og bliver først præsenteret på et pressemøde i Industriens Hus onsdag klokken 10.30.

Fagforbundene på transportområdet har dog under overenskomstforhandlingerne gjort globaliseringen og udenlandsk arbejdskraft til et tema i tovtrækkeriet om en ny aftale.

Hvad medarbejderne skal have i lønstigning, aftales centralt, da der er tale om normallønsområdet, hvor der efterfølgende ikke forhandles lokalt på virksomhederne.

Omkring 600.000 på det private arbejdsmarked skal have nye overenskomster. På industriens område med 250.000 lønmodtagere er forliget i hus, mens forhandlingerne på finansområdet for ansatte i den finansielle sektor er brudt sammen.

Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Finansforbundet er gået hver til sit, og Finansforbundet har sendt første strejkevarsel.

/ritzau/

 

Emneord: Overenskomst, Transport, Dansk Industri, 3F, Transportgruppe
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 27.08.18 Infrastruktur
  3F: Historier om manglende arbejdskraft holder ikke

  Når fagforeningerne ringer med ledige, er der pludselig ansættelsesstop, fortæller 3F, der har tryktestet flere tilfælde, hvor medier fortæller om manglende arbejdskraft hos konkrete virksomheder. Murermester, svineavler og direktør mangler kun arbejdskraft, når de beklager deres nød i medierne, siger forbundssekretær.

 • 07.12.17 Infrastruktur
  Transportminister: Folketinget har skabt fagforeningsmonopol

  Et flertal af Folketingets partier har netop besluttet at skabe et fagforeningsmonopol, som vil gøre det svært at drive taxivirksomhed i store dele af landet, mener transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

 • 01.11.17 Velfærd
  FOA, 3F og Lærerne går i kamp for folkeskolen: Skal være Fællesskabets skole

  Ny antologi og et dogmesæt fra de tre forbund skal sætte fokus på folkeskolen som en demokratisk grundpille og en forudsætning for, at det enkelte barn kan vokse op og deltage i og bidrage til samfundet.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.