Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

1,3 millioner danskere har penge på vej: Og det er ikke overskydende Skat

Penge og økonomi

14/04/2024 10:35

J. Bøgen

Katjing!

At få en ekstra pose penge mellem hænderne er altid dejligt.

Det er ikke nogen hemmelighed, at flere danskere har haft problemer med at få enderne til at hænge sammen i de seneste mange måneder, og derfor ville en pludselig udbetaling også falde på et tørt sted hos mange.

I fredags blev der udbetalt mere end 25 milliarder kroner i overskydende skat, som uden tvivl luner godt i økonomien hos mange - men der er faktisk mere godt pengenyt.

For 1,3 millioner danskere kan nemlig se frem til endnu flere penge, da pensionsselskabet, PFA, netop har annonceret, at en tilbagebetaling er under opsejling.

Gentagelse af sidste år

PFA har i år 20-års jubilæum for overskudsdeling med sine kunder, og det fejrer de ved at tilbagebetale 1,7 milliarder kroner.

Denne tilbagebetaling er en del af en længere tradition, hvor pensionsselskabet, som i øvrigt er Danmarks største, har delt i alt 26 milliarder kroner med sine 1,3 millioner kunder gennem årene.

"Vi er til for vores kunder, og alt hvad vi gør, kommer vores kunder til gode. Jeg er stolt af det stærke og robuste kundefællesskab, som vi i PFA har med vores 1,3 mio. kunder. Et fællesskab, der betyder, at vi endnu engang kan sende 1,7 mia. kr. tilbage til vores kunder", siger PFA's administrerende direktør, Ole Krogh Petersen i en pressemeddelelse.

Ikke den eneste gode nyhed

I forbindelse med jubilæet har PFA også annonceret en forhøjelse af forrentningen af kundernes individuelle KundeKapital fra 8 til 10 procent.

Det skal gøre det endnu mere attraktivt at være en del af PFA's kundefællesskab.

"Ændringerne i modellen for PFA KundeKapital giver os mulighed for at sætte den forventede forrentning op til 10 procent. Det er en høj forrentning, hvis man sammenligner med det forventede afkast fra en balanceret pulje af aktier og obligationer", lyder det fra den administrerende direktør.

Mest Læste

Annonce