Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hold øje med e-Boks: 100.000 danskere skal måske have ekstra skat tilbage

Penge og økonomi

11/04/2024 10:22

J. Bøgen

De har muligvis betalt for meget i 10 år.

Landets sommerhuse får nu ny ejendomsvurdering.

De nye ejendomsvurderinger danner blandt andet grundlag for tilbagebetaling til sommerhusejere, der har betalt skat af for høje vurderinger mellem 2011 og 2020.

Vurderingsstyrelsen har på nuværende tidspunkt påbegyndt udsendelsen af endelige 2020-vurderinger for næsten 1 million ejendomme, og nu sendes de første nye ejendomsvurderinger til sommerhusejere.

Det skriver Vurderingsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Penge tilbage eller ej

I løbet af de kommende uger vil de første knap 100.000 sommerhuse modtage en endelig 2020-vurdering. På samme tidspunkt får sommerhusejerne besked om, hvorvidt de skal have penge tilbage for ejendomsskatter betalt i perioden 2011-2020.

"Det er meget tilfredsstillende, at Vurderingsstyrelsen nu også er kommet godt i gang med vurderingerne af sommerhuse," siger direktør Poul Taankvist, Vurderingsstyrelsen.

Vurderingsstyrelsen fortsætter i den kommende tid med at udsende nye deklarationer og vurderinger til landets sommerhuse samt parcel- og rækkehuse.

Forberedt

I forbindelse med udarbejdelsen af nye vurderinger til sommerhuse har Vurderingsstyrelsen forsøgt at forberede sommerhusejerne så godt som muligt.

Allerede i november sidste år sendte Vurderingsstyrelsen et brev til landets sommerhusejere med en opfordring til at tjekke, om sommerhuset er registreret med de korrekte oplysninger i Bygnings- og Boligregistret (BBR).

I februar begyndte Vurderingsstyrelsen at sende deklarationer ud, hvor sommerhusejerne kan kontrollere, om Vurderingsstyrelsen har de rigtige oplysninger om sommerhuset – og hvor ejerne har mulighed for at gøre indsigelse, hvis de mener, der er fejl eller mangler i deklarationen.

Nu er vurderingerne så på vej ud i sommerhusejernes digitale postkasser. I umiddelbar forlængelse af ejendomsvurderingen modtager sommerhusejerne en afgørelse om eventuel kompensation.

Tilbagebetalingsordningen sikrer nuværende og tidligere sommerhusejere en økonomisk kompensation i de tilfælde, hvor de har betalt boligskat af en for høj vurdering i den periode, hvor det gamle vurderingssystem har været suspenderet.

Mest Læste

Annonce