Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

I morgen kommer den overskydende skat: Økonom forklarer, hvordan du kan fordoble beløbet

Penge og økonomi

11/04/2024 10:07

J. Bøgen

Har du tænkt over, hvad pengene skal bruges på?

I morgen er det den 12. april, og det betyder, at et hav af danskere får overskydende skat udbetalt.

Selvom det altid er rart at få en ekstra pose penge mellem hænderne, så findes der faktisk noget, som er endnu bedre - og det er endnu flere penge.

Det skriver B.T..

Hvis du får penge tilbage i morgen - og ikke har akut behov for at bruge pengene - så har du ifølge Camilla Schjølin Poulsen, der er privatøkonom hos PFA, en gylden chance for at fordoble dem.

Hun foreslår, at investering enten i værdipapirer eller i ens pensionsopsparing kan være en klog beslutning.

"Har man overskud i sin økonomi, og ikke foreløbig har brug for pengene, så er det helt oplagt at øge ens økonomiske frihed ved at investere pengene. Enten ved selv at købe værdipapirer eller ved at sætte ekstra ind på sin pensionsopsparing", forklarer hun til mediet.

Så lang tid tager det

Hun har lavet et eksempel, der viser, at man, med 30.000 kroner og velovervejede investeringer i aktier og obligationer med en fordeling på henholdsvis 75 og 25 procent, kan stå med 60.000 mellem hænderne 15 år senere.

Hun anbefaler at bruge enten aktiesparekontoen eller pensionsopsparing som investeringsplatforme, da disse beskattes væsentligt lavere end et traditionelt aktiedepot.

Med en skat på 17 procent på aktiesparekontoen, som er lagerbeskattet (bliver beskattet årligt og ikke efter realisering, red.), tilbyder disse alternativer en mere effektiv vej til vækst i ens investeringer.

Dette giver anledning til at overveje, hvordan man bedst muligt kan sætte sine nyvundne midler i arbejde for en mere økonomisk fri fremtid.

Mest Læste

Annonce