Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kan koste dig flere tusinde kroner: Få det gjort inden d. 1. maj

Penge og økonomi

24/04/2024 11:21

J. Bøgen

Der er mindre end en uge til at få styr på det!

Med få dage tilbage til 1. maj er det sidste udkald for danskere til at sikre sig tusindvis af kroner i glemte fradrag fra årsopgørelsen for 2020.

Henning Boye Hansen, der er chefkonsulent hos revisionsfirmaet BDO, understreger betydningen af datoen for dem, der måske har overset at indberette fradrag som kørselsfradrag, servicefradrag, rejsefradrag eller håndværkerfradrag.

Det skriver Finans.

"Når det gælder skæringsdatoen 1. maj 2024, bør al opmærksomhed snarere rettes mod årsopgørelsen for 2020, som derefter ikke længere kan ændres, når det gælder glemte fradrag. Og det gælder uanset beløbets størrelse", udtaler han til mediet.

Glemmer det hvert år

Det sker hvert år, at mange ikke får indberettet alle deres fradrag, og efter den 1. maj 2024 er det ikke længere muligt at foretage ændringer for året 2020.

For dem, der glemmer at indberette, kan det resultere i et betydeligt økonomisk tab, da ændringer i årsopgørelser normalt kun tillades i særlige tilfælde – og fradragene fra 2020 falder uden for denne kategori efter den første maj.

Så for lige at skære det helt ud i pap: Det er onsdag i næste uge, der er fristen, og det betyder, at du skal have styr på fradragene senest tirsdag aften, hvis du ikke vil risikere at snyde dig selv for penge!

Mest Læste

Annonce