Peter Loft indfører spærretid: Ansatte forbydes kontakt med presse under valgkamp

TV2 Bornholm havde aftale om at følge sosu-ansat for at give indblik i arbejdsforholdene efter debat om ældreområdet. Men kommunaldirektør Peter Loft nedlagde forbud.

NYT: FOA KRITISERER PRESSEFORBUD PÅ BORNHOLM

"Jeg kan godt forstå behovet for at dække en politisk aktuel sag, og det gør man selvfølgelig bedst ved at tage derud, hvor tingene foregår. På den anden side er der også et hensyn til at en neutral administration ikke, hvor forsigtig den end måtte være, kommer til at give næring til en politisk debat," siger Peter Loft, der er kommunaldirektør på Bornholm. 


Det fortæller TV2 Bornholm, der har bragt flere historier om stigende utilfredshed med ledelsen af ældreområdet i regionskommunen. Gennem det mest af den nu snart afsluttede valgperiode har der været uro i den bornholmske ældrepleje, så det er ikke overraskende, at debatten tager til under valgkampen. Ved at følge en sosu-medarbejder ville TV2 Bornholm give seerne indblik i hverdagen, men efter kommunaldirektørens forbud valgte tv-stationen i stedet at bringe interview med en nuværende og tidligere ansat i hjemmeplejen. Lavet uden for arbejdstiden. 

LÆS OGSÅ: TOPCHEF: DET ER FORKERT AT MODARBEJDE PRESSEN

"Det hele er kaos. Hvis jeg har for eksempel 15 besøg en dag, men pludselig må tage 20, så skal jeg løbe meget hurtigere. Det bliver bare ikke registreret nogen steder. Det mest stressende er at møde ind om morgenen, få sin vagtplan, og så se, at det her kan jeg aldrig nogensinde løse," siger sosu-medarbejder i kommunen, Marianne Brix til TV2 Bornholm.

Men i stedet for en debat om ældreområdet handler debatten nu om offentligt ansattes ytringsfrihed og pressens arbejdsvilkår. Kommunaldirektørens beslutning deler bogmester og viceborgmester. 

"Jeg synes det er helt fair, at der er lagt en fredning ned over kommunens medarbejdere," siger borgmester Winni Grosbøll til TV2 Bornholm. 

LÆS OGSÅ LIGNENDE HISTORIE FRA SKANDERBORG

Viceborgmester Søren Schow er til gengæld forarget over en ændret pressepolitik. 


"Jeg har ikke set det tidligere. Det lugter lidt af, at man har oplevet et pres på den politiske del af ældreområdet, og nu vil beskytte det," siger viceborgmesteren.

Formand for FOA Bornholm, Anja Juhl Kofoed, undrer sig over forbuddet fra kommunaldirektøren.

- Der er jo tale om en begrænset ytringsfrihed, når der er restriktioner i forhold til hvor og hvornår, man må ytre sig, siger Anja Juhl Kofoed til TV2 Bornholm.

Læs og se mere hos TV2 Bornholm

 

Emneord: Kommunaldirektører, Ledelsesavisen, Pressefrihed, Presseregler, Presse, Medier, 131117-1, Peter Loft, Spærretid, Søren Schow, Anja Juhl Kofoed, FOA
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 233 | Events: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 13.11.17 Olav Bo Hessellund
  Neutral administration?

  I virkelighedens verden er det ren fiktion at skelne mellem en såkaldt neutral administration og politik, således som Peter Loft her gør. Når borgmesteren accepterer det, vækkes meget naturligt mistanken om, at her stikker noget under, som offentligheden enten ikke må vide eller, at en sådan debat kunne skade borgmesterens parti lige før valget. Dårlig strategi!

 • 13.11.17 Lasse Olsen
  Peter Loft bryder loven!

  Peter Loft bryder loven, ved at udtale sig på den måde, idet Højesteret har været ude med en dom om, at offentlig ansatte ikke på pålægges mundkurv.
  Så han skal vist bare trække sig tilbage. Derudover er det da en katastrofe, at man prøver at undergrave demokratiet i dén grad.

  Håber virkelig at flere medarbejdere vil stå frem - om ikke andet, så anonymt...

 • 13.11.17 Brian Norsk Jensen
  Ikke overrasket...

  Med Peter Lofts tidligere eksempler på hvordan han udøver loyalitet i forhold til sine politikere, kan man jo ikke være overrasket.

  Måske egner han sig helt enkelt ikke til at være ansat i det offentlige, hvor man burde arbejde med - og ikke imod - demokratiets hjørnesten.

  Jeg håber ombudsmanden kan reagere hurtigt i denne sag, så ytringsfriheden kan genetableres. Hvis der er noget at komme efter, skal det da frem inden valget og ikke syltes til lige efter.

 • 13.11.17 Lone Bording
  Staten og den kommunale elites svaghed - tåler ikke lys

  Der er mange principper i stat kommune regioner organisationer og institutioner der står i vejen for den demokratiske debat - i vejen for at føre demokratiet ind i den næste fase - hvor borgere og medarbejderes klager mangler og behov inddrages som værdige brugere frem for at ekskluderes - principper bla armslængdeprincippet står i vejen for frihed lighed og fællesskab og i vejen for den etiske fordring demokratiet bygger på

 • 13.11.17 Anne-Marie Krogsbøll
  Nåhhhh - så det er af hensyn til medarbejderne?

  "Jeg synes det er helt fair, at der er lagt en fredning ned over kommunens medarbejdere," siger borgmester Winni Grosbøll til TV2 Bornholm."

  Censur og mørkelygte har mange ansigter....hvorfor bliver vi ved med at finde os i det, på trods af at bunken af kæmpeskandaler (hvor man kan mistænke magtmisbrug eller korruption) vokser og vokser?

  Samfundet går over på midten pga. samfundstoppens dumstædige egoisme.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.03.20
  OK20: Ny overenskomst for vikarer

  FOA og Vikarbureauernes Brancheforening har tirsdag skrevet under på aftale, som giver vikarer på plejeområdet mere i løn og pension.

 • 09.03.20
  FOA: Lov skal sikre vuggestuebørn først

  Ny undersøgelse afdækker alarmerende ringe normeringer i daginstitutionerne. De mindste skal tilgodeses først og minimumsnormeringer gælde for den enkelte institution, siger sektorformand i FOA.

 • 02.03.20
  POV relancerer DenOffentlige.dk

  POV International har per 1. marts 2020 overtaget driften af DenOffentlige.dk under navnet POV DenOffentlige. De to digitale medier vil fortsat udkomme på hvert sit site med separate redaktionelle profiler og som selvstændige, åbne platforme uden betalingsmur. Samarbejdet vil åbne muligheder for videndeling og debat på tværs af de to medier, siger POV’s ledelse, der også vil styrke POV DenOffentliges journalistiske indhold.

 • 24.02.20 Infrastruktur
  FOA: Transportforlig med fine lønstigninger

  3F Transport og Dansk Industri har fremlagt overenskomstaftale, som blandt andet sikrer lønfremgang og mere sikkerhed til syge.

 • 15.08.19 Uddannelse
  Nyt samarbejde mellem COK og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

  COK og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) indgår et nyt samarbejde, der sætter fokus på at styrke kommunikationen i den kommunale sektor.