Plejehjemsbeboere i København får en medalje på dronningens fødselsdag

På dronningens runde fødselsdag i dag modtager 5000 plejehjemsbeboere i København og på Frederiksberg en medalje fra Københavns Bagerlaug. Det er en flot gestus, som vil skabe glæde i en ellers mørk tid, siger sundheds- og omsorgsborgmesteren i København.

37 københavnske plejehjem kan i dag fejre dronningens 80-års fødselsdag med manér. Alle beboere får nemlig en medalje overrakt af Københavns Bagerlaug. Kagerne er en donation i anledning af fødselsdagen, og de vil skabe glæde, siger sundheds- og omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling (SF): 

“Ældre københavnere på plejehjem er hårdt ramt under coronakrisen. Fejringen af dronningen er et lyspunkt, som mange havde set frem til, og derfor vil kagerne skabe glæde. Mange af vores beboere har jo fulgt dronningens liv, og derfor skaber begivenheden også sammenhold i denne ellers meget mørke tid”, siger hun. 

Københavns Bagerlaug har i mange år sendt en hilsen til majestæten på hendes fødselsdag. Dronningen har aflyst den officielle fejring på grund af coronakrisen og i stedet bedt om, at man sender blomster til de mange danskere, som har det svært i denne tid.

“Nu er vi jo bagere og vil hellere sende en kage. Så vi har besluttet at sende en medalje til alle plejehjemsbeboere i København og Frederiksberg kommune. For er der nogen, der fortjener en medalje i denne tid, så er det dem”, siger oldermand i Københavns Bagerlaug, Erik Ellitsgaard.

I alt har 5.000 beboere på plejehjemmene i København og Frederiksberg sagt ja tak til en kage på majestætens fødselsdag. Kagerne bliver leveret til de enkelte plejehjem på en måde, så man minimerer risikoen for, at der kommer smitte med ind til beboerne.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.