Plejecenteret Dagmargården er ramt af dårlig ledelse og manglende omsorg for beboerne. Foto: Gudnitz Arkitekterne

Plejehjemsleder fyret for dårlig behandling af ældre

5 beboere på et nyt plejehjem i Skanderborg har fået så dårlig omsorg, at de har været dehydreret.

Nu er lederen fyret, men formanden for beboer- og pårørenderådet mener, at der har været problemer med behandlingen af de ældre lige siden åbningen sidste sommer.

-Der er ikke nogen plejere. Jeg ringer på min lille klokke, men de kommer ikke ned til mig.

Pleje- og omsorg under forandring.

Læs historien om en ny ledelse, der på rekordtid slog Thyra Frank's Lottekultur ihjel. 
 
 

Sådan sagde Dorthe Staldkarls 82-årige demente far til hende kort efter, han var flyttet ind på plejehjemmet Dagmargården i Skanderborg sidste sommer.

Dagmargården er helt nyt og har 34 beboere. En rapport fra Skanderborg Kommunes eget tilsyn i januar bekræfter, at det halter med omsorgen.

Der mangler blandt andet navn og cpr.nummer på medicinen. Der er beskidt på toilettet og i spisekrogen. Der er for gammel ymer i køleskabet, og personalet spørger ikke nysgerrigt og undersøgende, viste rapporten.

Og den 26. marts får kommunen så at vide af personalet, at sygehuset i Horsens har konstateret, at 5 beboere, der var indlagt på sygehuset på grund af generel svækkelse, også var dehydrerede - altså led af vædskemangel.

- Det er stærkt beklageligt over for de pågældende og de pårørende, at det er sket. Der er jo ikke nogen, der har været truet på deres liv, men det kunne have ført til alvorlige situationer, siger kommunens ældrechef Jan Møller Iversen.

Nu skal en ny leder rette op på forholdene.

Emneord: Plejehjem, Plejecenter, Skanderborg Kommune, Dagmargården, Offentlig ledelse, Dårlig ledelse, Dokumentation, Ældreomsorg, Omsorgssvigt
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også