Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

21-årig knivstukket: Nu kommer politiet med advarsel til gerningsmanden

Politi

12/01/2024 13:12

J. Bøgen

De gør det snart, hvis han ikke selv henvender sig.

Nordjyllands Politi har siden den 10. januar 2024 efterforsket særdeles intenst i den dybt alvorlige sag, hvor en 21-årig mand blev stukket med en kniv omkring kl. 21.10 om aftenen i det sydlige Aalborg. De samlede omstændigheder gør, at politiet nu betragter sagen som et drabsforsøg.

Offeret er blevet meldt i stabil, men han er dog fortsat i en alvorlig tilstand som følge af knivstik. De pårørende er underrettet.

Det oplyser sagens efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Frank Olsen.

”Vores efterforskningsskridt har fastslået identiteten på en central mistænkt i sagen: En 19-årig lokal mand – og jeg vil gerne opfordre den pågældende mand til at melde sig selv til os. Straks,” pointerer vicepolitiinspektøren.

Ellers vil politiet, understreger Frank Olsen, snart offentliggøre fuld identitet samt foto af den mistænkte i sagen.

”Vi står med en sag om drabsforsøg. Det er dybt alvorligt – og det er fuldstændig uacceptabelt det, der skete onsdag aften. Den eller de ansvarlige skal stilles til regnskab for deres handlinger.”

Motiv uklart

Nordjyllands Politi efterforsker fortsat på højtryk i sagen, så alle omstændighederne kan blive belyst både før, under og efter drabsforsøget. Det arbejde involverer mange såkaldte efterforskningsskridt fra politiets side – afhøringer, forhøringer, tekniske undersøgelser, sporsikring, rapporter, m.m. – og det er således et omfattende og særdeles grundigt arbejde, der tager lang tid.

”Og det betyder,” understreger Frank Olsen, ” at vi fortsat ikke kan oplyse noget nærmere omkring et motiv til drabsforsøget. Det betyder også, at vi heller ikke gå nærmere ind i sagens enkeltheder eller dens detaljer. Det er simpelthen for tidligt; og vi har et vigtigt hensyn til at tage efterforskningen, så vi kan sikre, at de ansvarlige bliver stillet til regnskab.” 

Den mistænkte bliver her senere i dag, den 12. januar 2024, kl. 1700, fremstillet in absentia i et grundlovsforhør med henblik på en international efterlysning. Nordjyllands Politi vil af hensyn til efterforskningen begære lukkede døre.

Nordjyllands Politi kan ikke udtale sig yderligere om sagen eller frigive flere oplysninger på nuværende tidspunkt, men politiet melder ud igen om sagen så snart, at det er muligt.

Mest Læste

Annonce