Foto: Dyrenes Beskyttelse
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Advarer hundeejere - fra 1. april er det forbudt

Politi

17/03/2023 08:32

J. Bøgen

Det vil gælde hen over sommeren og den første måned af efteråret.

Mange hunde elsker at komme på stranden, da stranden giver mange forskellige muligheder for stimulering af snuden og opdagelser i vandet.

Man kan da heller ikke andet end smile, når man ser en pelset torpedo fare ud i vandet og måske komme stolt tilbage med en gren, der vippede i havorverfladen,

Men fra d. 1. april er det slut med løsgående hunde på de danske strande. Fra den dag og seks måneder frem skal man nemlig have Fido i snor, hvis man vil ned på stranden.

Der er enkelte undtagelser for specifikke strande, men ifølge naturbeskyttelsesloven gælder reglen om, at hunden skal være i snor, hvis andet ikke er angivet.

Tag hensyn til mennesker og dyr

Stranden skal være for alle, og det er derfor vigtigt at respektere de badende gæster. Der er dog også en anden god grund til at holde hunden i snor i denne periode.

"Efter 1. april er det vigtigt at tage hensyn til de ynglende fugle rundt omkring på strandene. Vi kan ofte ikke selv se dem, men vores hundes snuder kan nemt finde dem. Det er derfor vigtigt at give fuglene fred til at passe sine unger uden at skulle frygte løse rovdyr som hunde," forklarer Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Der er også strande, hvor det er helt forbudt at lufte sin hund. Derfor skal man altid holde øje med skiltningen, uanset hvad tid på året, hunden bliver luftet.

"Selvom hunden skal i snor, så ødelægger det ikke hundens strandtur. Hunden vil nyde strandturen både med og uden snor, da den ikke bliver forhindret i at opleve alle strandens sanseindtryk selvom den har snor på," siger Jens Jokumsen.

En af de vigtigste ting ved hundens daglige gåture er aktivering, og her er stranden helt fantastisk. På stranden får hunden som regel en masse uvante sanseindtryk, og det er uanset, om den er i snor eller ej.

10 gode råd til hensynsfulde hundeejere

  1. Vis hensyn overfor andre

  2. Hils venligt

  3. Træn et sikkert indkald

  4. Sørg for, at din hund bliver socialiseret

  5. Lær hundens sprog at kende

  6. Kend din hunds personlighed

  7. Træn din hund

  8. Søg hjælp ved uønsket adfærd

  9. Opfyld hundens behov

  10. Overhold regler og påbud

Læs mere om, hvordan man er en hensynsfuld hundeejer her.

Mest Læste

Annonce