Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Aldrig brugt før: Politiet vil bruge ny lov næste søndag

Politi

16/09/2023 09:38

Redaktionen

Loven trådte i kraft d. 1. juli, men er altså ikke blevet brugt endnu.

Når Brøndby IF og FC. København næste søndag mødes på Brøndby Stadion til superligakamp, vil Københavns Vestegns Politi gøre brug af de nye regler om kortvarig tilbageholdelse af udebane-tilskuere. 

I praksis vil det betyde at FCK’s fans vil blive tilbageholdt på Brøndby Stadion i maximalt en time efter kampen. Det pålægges Brøndby IF, som har ansvaret på stadion, at sikre, at det kan lade sig gøre rent sikkerhedsmæssigt, og at de tilbageholdte tilskuere i perioden har adgang til relevante faciliteter.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Kendte problemer

Ved flere tidligere møder mellem Brøndby IF og FC. København, er der opstået omfattende sammenstød mellem fanfraktioner i forbindelse med afgang fra stadion umiddelbart efter fodboldkampen. Det har skabt stor utryghed for fredelige tilskuere og øvrige borgere i området.

”Når vi gør dette, så er det for at imødegå de uroligheder, vi desværre alt for ofte har set – og vi bruger disse nye regler i tæt samarbejde med klubber og fans. Det at gå til fodboldkamp som tilskuer, skal være festligt og fornøjeligt – og det skal være for alle”, siger politiinspektør Mogens Lauridsen.

Det er første gang at reglerne bliver taget i anvendelse. Paragrafferne bag, er en del af loven om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder, og trådte i kraft 1. juli 2023.  

Mest Læste

Annonce