Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bankdirektør politianmeldt: Stjal fra kundernes konti

Politi

20/03/2024 08:02

J. Bøgen

Han er også blevet bortvist.

En afdelingsdirektør for Skjern Banks filial i Bramming er blevet bortvist.

Derudover er han også blevet anmeldt til politiet.

Forklaring: Han har stålet fra kundernes konti.

"Ved bankens egen gennemgang er der konstateret væsentlige overskridelser af interne regler og i forbindelse med gennemgangen i afdelingen er det desuden konstateret, at der er sket berigelse fra kundekonti", skriver banken i en pressemeddelelse ifølge JydskeVestkysten.

Banken skriver videre, at man beklager over for de kunder, der er berørte af sagen, ligesom det også fremgår af pressemeddelelsen, at de berørte kunder hurtigst muligt bliver økonomisk godtgjort.

Når man altså har fundet frem til, hvem der er blevet ramt.

35.000 privatkunder

Skjern Bank har nemlig omkring 40.000 kunder, hvoraf de ca. 35.000 er privatkunder og de resterende er erhverv.

Til JydskeVestkysten fortæller administrerende direktør i Skjern Bank, Per Munck, at den nu politianmelde afdelingsleder har været ansat i Skjern Bank i 13 år. Heraf har han været afdelingsdirektør i de ni af dem.

Per Munck fortæller videre, at han man endnu ikke har et overbliv over, hverken hvor stort et beløb, der er blevet stjålet, ligesom man heller ikke ved, hvor mange kunder, der er blevet ramt. Han vil gerne oplyse det, forsikrer han, men banken har simpelthen ikke overblikket endnu.

Underslæb, det som den bortviste afdelingsdirektør er blevet politianmeldt for, giver som udgangspunkt op til et år og seks måneders fængsel. I særligt grove tilfælde kan strafferammen dog nå helt op på otte år bag tremmer.

Ulovlighederne blev opdaget under en rutinekontrol i sidste uge, og nu er man i gang med at få det fulde overblik over omfanget.

Mest Læste

Annonce