Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Borger fik trukket 44.000 kroner - nu advarer kommune

Politi

12/04/2023 14:29

Jens Asbjørn Bøgen

Mindst 15 borgere har modtaget den.

Hvis du modtager en sms om, at din kommune har sendt dig noget til din digitale postkasse, vil de flestes første indskydelse nok være at trykke på linket - det kan jo være noget vigtigt, som man skal handle hurtigt på.

Men det kan også gå FOR hurtigt. Det må en uheldig borger fra Morsø Kommune sande, efter der blev trukket 44.000 kroner fra vedkommendes konto som følge af, at der var blevet trykket på linket.

For beskeden var nemlig ikke fra kommunen. Den var fra kriminelle, som var ude efter et intetanende offers sparepenge.

Desværre er borgeren ikke den eneste, der har modtaget beskeden, og i et opslag på Facebook advarer Morsø Kommune nu borgerne:

"SLET DENNE SMS

Her i påsken har en del borgere modtaget en sms - som på overfladen ser ud som om den kommer fra Morsø Kommune. Det gør den ikke.

Når man trykker på linket, så får snydepelse adgang til private oplysninger. Vi har indtil videre modtaget mere end 15 henvendelser - og på én borgers konto blev der trukket 44.000 kr. Det lykkedes dog banken at stoppe overførslen og lukke hendes kort.

Det kan være svært at spotte sådan nogle svindlere, men der er nogle ting, man som borger bør være opmærksom på:

Det offentlige udsender aldrig officielle henvendelser til borgerne via borgernes private mailadresser eller mobiltelefoner – sådanne henvendelser vil altid blive sendt via Digital Post - og derfor laver vi ikke direkte links i sms'er eller mails.

Hverken os, politiet, banker eller andre myndigheder vil nogensinde bede borgere om at udlevere personlige login-oplysninger og koder via mail, sms eller telefon.

Vi ved også godt, at svindlerne bliver dygtigere og ofte timer deres svindelforsøg - når vi har travlt eller ved højtider. Derfor har Digitaliseringsstyrelsen lavet en side med gode råd til, hvordan du bliver sikker digital - som vi gerne vil anbefale: https://sikkerdigital.dk/borger/fem-sikre/traek-vejret

Her giver de blandt andet tre gode råd til at undgå at blive svindlet:

  • Sæt farten ned, og gør én ting ad gangen.

  • Bevar din skepsis, også selvom svindlere har oplysninger om dig.

  • Reagér hurtigt, hvis du er blevet svindlet, og antag, at det også kan ske for dig.

Så pas på derude, hjælp hinanden og del gerne info - for vi kan desværre alle falde i"

Mest Læste

Annonce