Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Borgere "bestilte en betjent": Det blev dyrt for billisterne

Politi

11/04/2024 13:12

J. Bøgen

Der viste sig at være rigtig god grund til at tilkalde en fotovogn!

Syd- og Sønderjyllands politi og Rådet for Sikker Trafik har i denne måned fokus på hastighed, og i den forbindelse havde Syd- og Sønderjyllands Politi modtaget en henvendelse omkring høj hastighed på Nørrevold i Varde via ”bestil en betjent” på politiets hjemmeside.

På baggrund af kampagnen og anmeldelsen målte politiet hastighed på Nørrevold to dage forleden i tidsrummet 16.00-23.00, og der blev målt 33 hastighedsovertrædelser på vejen, hvor man højst på køre 40 km/t:

Dag 1 blev der målt 19 hastighedsovertrædelser, hvoraf 3 var med klip, og højeste hastighed blev målt til 64 km/t.  

Dag 2 blev der målt 14 hastighedsovertrædelser, hvoraf 1 var med klip, og højeste hastighed blev målt til 56 km/t.

Borgerne takkede

Flere beboere omkring Nørrevold var forbi ATK-vognene, hvor de tilkendegav, at de var glade for, at der var fokus på hastigheden på stedet.

”Vi skal passe på de mange bløde trafikanter, som findes her, så deres færdsel også kan foregå sikkert. De bløde trafikanter er blandt andet årsagen til, at Varde har denne 40 km/t-zone i midtbyen. Vi håber, at vi med hastighedskontrollen har sat fokus på farten, så flere bliver opmærksomme på det fremover”, siger politikommissær Anders H. Borg, som er leder i færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

40 km/t-zonen i Varde by har været gældende siden 2001, og der er opsat skilte, når man kører ind i zonerne. Blandt andet ved Lerpøtvej og Ringkøbingvej, som støder op til rundkørslen til Nørrevold, hvor målingerne blev foretaget.

Syd- og Sønderjyllands Politi fortsætter med ekstra fokus på hastighed her i april.

Mest Læste

Annonce