En fyldt tank kan uden problemer være mere end 600 kroner værd med de nuværende brændstofpriser. Foto: Shutterstock
En fyldt tank kan uden problemer være mere end 600 kroner værd med de nuværende brændstofpriser. Foto: Shutterstock

Fik boret hul i tanken og tømt bilen for benzin: "Hvad fanden er det for en verden, vi lever i?"

Politi

03/06/2022 13:07

J. Bøgen

De høje brændstofpriser har fået en speciel kriminalitet til at blomstre: Benzin-tyveri fra private biler

En ny besynderlig form for tyveri er begyndt at hærge.

For godt nok har benzin-tyverier fundet sted i mange år, men det er alligevel noget nyt, at det sker fra personbiler. I hvert fald ved at bore et hul i benzintanken for derefter at tømme den for det værdifulde brændstof.

Det skete blandt andet for en kvinde i Hinnerup nord for Aarhus, da hun i tirsdags skulle ind for at købe blomster. Da hun kom ud til bilen og drejede nøglen, var benzinmåleren nemlig i bund, og det var her, hun opdagede, at der lå benzin under bilen og på parkeringspladsen.

Det skriver TV2 Østjylland.

Tanken totalt tappet

Det viste sig, at der var blevet boret et stort hul i bilens benzintank, og at der ikke var noget brændstof tilbage.

"Hvad fanden er det for en verden, som vi lever i, spørger kvinden, Marianne Lykke Bukhave, til TV2 Østjylland.

Hun er stadig chokeret over frustreret over oplevelsen, da man jo, som hun siger, ikke kan holde øje med sin bil døgnet rundt.

Selv tror hun, at tyveriet har noget med de vanvittige brændstofpriser at gøre. Med literpriser på over 18 kroner kan det da også være en dyr fornøjelse at fylde benzin på bilen.

Har set otte tilfælde i 2022: Normalt højest en gang om året

Jakob Kahr ejer Kvik Center Randers og Risskov, og det var ham, Marianne Lykke Bukhave ringede til, da hendes bil var blevet tømt.

Med det samme, han hørte om problemet i telefonen, røg hans tanker over på netop den slags tyverier, som den uheldige kvinde havde været udsat for.

For den slags ulovligheder er nemlig gået fra et være en sjældenhed med højst et tilfælde om året til at være et hyppigt problem. Jakob Kahr fortæller til TV2 Østjylland, at han alene har set lignende tilfælde otte gange i løbet af årets første måneder.

Som om det ikke var slemt nok at miste sin fyldte tank, kan det også være en både dyr og langtrukken oplevelse at få problemet løst.

Den slags huller i brændstoftanke kan nemlig ikke repareres, og derfor tanken simpelthen udskiftes med en ny - og de er lige nu i restordre, så der går mellem seks og otte uger, inden en ny tank lander i Danmark, fortæller Jakob Kahr til TV 2 Østjylland.

Regningen kan uden problemer løbe op i omkring 12.000 kroner, og det er praktisk talt umuligt at sikre sig imod den slags tyverier.

Politiet har fået langt flere anmeldelser i år

Østjyllands Politi oplyser til TV2 ØSTJYLLAND, at det har modtaget 43 anmeldelser om tyveri af benzin og olie siden februar i år. Til sammenligning var det på samme tid sidste år kun landet 15 anmeldelser på deres skrivebord.

En stor del af anmeldelserne kommer fra borgere i og omkring Randers, mens Syddjurs, Norddjurs og Odder ikke har bidraget med et nævneværdigt antal henvendelser.

Mest Læste

Annonce