Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Flere politikredse lemper på advarsel: Her fraråder man stadig unødig kørsel

Politi

05/01/2024 09:26

J. Bøgen

Sneberedskabets arbejde begynder at bære frugt.

Onsdag og torsdag var der travlt i politikredsenes kommunikationsafdelinger.

I forbindelse med snestormen blev der nemlig udsendt flere advarsler om, at al unødig kørsel blev frarådet - og i en enkelt politikreds blev AL kørsel endda frarådet på et tidspunkt.

Nu falder der ikke længere de samme mængder sne, og det betyder, at sneberedskabet har haft mulighed for både at rydde og salte veje rundt om i det sneklædte landskab. Derfor er flere af advarslerne blevet ophævet, men der er stadig et område, hvor al unødig kørsel frarådes.

Det er i Østjyllands Politikreds, som blandt andet dækket Aarhus. På X skriver politikredsen, at der er meget glatte veje i hele området, og at beredskabet arbejder på højtryk, men at man altså stadig bør overveje, om man virkelig behøver at sætte sig bag rattet.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Beredskabet stadig udfordret

Trafikken begynder altså at glide bedre fredag morgen, men det betyder ikke, at kvalerne er overstået.

Beredskabsstyrelsen kæmper nemlig stadig mod snemasserrne, fortæller brigadechef Martin Vendelbo til TV 2 fredag morgen.

Udfordringerne dukker særligt op, når det handler om at sikre kørslen for redningskøretøjer som ambulancer, lægebiler og brandbiler.

"Vi er optaget af at sikre, at redningskøretøjer kan komme frem. Vi har syv sneplove i det jyske, der løser opgaver for redningsberedskabet," siger han.

Arbejdspresset har ifølge Martin Vendelbo været konstant højt de sidste to dage, hvor Danmark har været i dybfryseren.

Og med temperaturerne ned i tocifrede frostgrader denne weekend, er der ikke noget, der tyder på, at sneen kommer til at smelte lige foreløbig.

Mest Læste

Annonce