Foto:
Foto:

Forskudsopgørelsen er åben: Nu kommer Skattestyrelsen med advarsel

Politi

15/11/2023 08:21

J. Bøgen

4 millioner danskere vil modtage besked frem til weekenden.

Over de næste fire hverdage sender Skattestyrelsen mails og sms’er ud om åbningen af forskudsopgørelsen til de borgere, der har tilmeldt sig serviceinformation på TastSelv.

De mange mails skal minde borgerne om at se deres forskudsopgørelse og tjekke, om deres oplysninger stemmer.

Men Skattestyrelsen har tidligere erfaret, at mange borgere har været i tvivl, om der var tale om falske mails.  

"Den er god nok. Skattestyrelsen sender mails ud til de godt fire mio. danskere, der har tilmeldt sig vores serviceinformation for at minde dem om at kontrollere deres oplysninger på forskudsopgørelsen. Men er man som borger i det mindste i tvivl, vil vi til hver en tid altid anbefale at gå ind på TastSelv via skat.dk," siger underdirektør i Skattestyrelsen Jan Møller Mikkelsen.

Skattestyrelsen begyndte at udsende mails fra tirsdag den 14. november og vil fortsætte med at gøre det frem til weekenden.

Spot falske mails og sms’er

Hvis man som borgere er i tvivl, om der er tale om en falsk mail eller sms fra Skattestyrelsen, er der en række ting, som borgerne kan være opmærksomme på. Skattestyrelsen deler kun information og giver handlemuligheder. Styrelsen beder aldrig om private informationer såsom personoplysninger, bankkonto- eller betalingsoplysninger eller beløb. Som borger skal man også være opmærksom på links og aldrig klikke på dem, hvis man er det mindste i tvivl.

"Det er altid godt at være skeptisk, når der uventet dukker en mail op med Skattestyrelsen som afsender. Til tider oplever vi, at nogle udgiver sig for at være Skattestyrelsen. Vi prøver at undgå den form for bedrageri ved at vejlede borgerne om, hvad de særligt skal være opmærksomme på. Heldigvis er de fleste efterhånden gode til at spotte falske mails og andet," siger Jan Møller Mikkelsen.

På Skattestyrelsen hjemmeside på skat.dk/falskemails kan man finde mere information, om hvordan man spotter falske mails og sms’er.

Mest Læste

Annonce