Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hærværk mod Den Lille Havfrue: Har tegnet russisk flag

Politi

02/03/2023 08:31

J. Bøgen

Det er ikke første gang, den ikoniske figur er offer for hærværk.

Siden Den Lille Havfrue blev placeret på Langelinje d. 23. august 1913, har hun bestemt ikke fået lov til at sidde i fred.

Både den ikoniske bronzefigur og den sten, den er sat på, har gennem tiderne både måttet stå model til at blive overhældt med blå maling, at få påmalet et nazistisk symbol, og ikke mindst har figuren fået skåret hovedet af (to gange) samt engang også mistet en arm.

Og torsdag morgen er den så gal igen med hærværk, som størstedelen af verden nok vil finde direkte afskyelige i betragtning af, hvordan verdenssituationen er lige nu.

Stenen, som Den Lille Havfrue sidder på, er nemlig blevet malet i røde, hvide og blå farver, så den nu er skæmmet af et russisk flag: En rød stribe i bunden, en hvid i toppen og en blå i midten.

Det viser billeder, Ekstra Bladet er i besiddelse af, og som angiveligt er taget torsdag morgen omkring kl. 7.

Mediet har været i kontakt med vagtchefen hos Københavns Politi, som fortæller, at man, vagtchefen bekendt, ikke har modtaget nogen anmeldelse om hærværket for nuværende.

Kampen om stenene

Det er ikke engang en uge siden, en anden sten et andet sted i landet også blev udsat for hærværk.

Denne gang var det stenen ved indkørslen til skofirmaet Eccos hovedkvarter, der blev pakket ind i gul og blå plastik og fik påtegnet bogstavet Z på flere sider af stenen.

Bogstavet er blevet synonym med de russiske styrker i Ukraine samt støtte til invasionen, og da Ecco er et af de selskaber, som ikke har valgt at trække sig ud af det russiske marked, er det ret tydeligt, hvad budskabet var i denne sammenhæng.

Ikke mindst, fordi hærværket blev begået på årsdagen for den russiske invasion.

Mest Læste

Annonce