Foto: Midt- og Vestsjællands Politi
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Har svindlet siden 2020: Nu har 36-årig mand fået sin dom

Politi

31/12/2023 14:06

J. Bøgen

Der er tale om svindel for millioner.

En 36-årig mand fra Tyrkiet blev torsdag ved Retten i Roskilde idømt 3 år og 6 mdr. fængsel for omfattende økonomisk kriminalitet mod adskillige forurettede i forbindelse med ældresvindel og samhandel på nettet til et samlet beløb på ca. 2 millioner.

Sagerne startede tilbage i 2020, og fortsatte frem til han blev varetægtsfængslet i september 2023. Den dømte mand, som har bopæl i Køge, blev samtidig udvist af Danmark med et indrejseforbud i 6 år.

Sagerne omhandlede primært bedrageri mod ældre, hvor den nu dømte ringede op og udgav sig for at være fra Danmarks Statistik eller et konkurrencebureau, der ville udbetale en gevinst.

De ældre blev overtalt til at overføre store pengebeløb fra deres konti, som et ”garantibeløb” før gevinsten kunne udbetales.

Også online svindel

Dommen omhandlede også flere sager om bedrageri på forskellige salgssider på nettet.

Her forsøgte den 36-årige blandt andet at udleje en fiktiv lejlighed, sælge en hundehvalp, møbler, byggematerialer, biludstyr og en lang række andre varer, som han ikke havde til hensigt at levere. Tiltalen lød desuden på trusler, vidnetrusler og afpresning.

”Det er bedrageri af særlig grov beskaffenhed især rettet mod ældre mennesker. Jeg er godt tilfreds dommen og den konsekvens, det får for den dømte. Mange mennesker er blevet snydt, og de har tilsammen har mistet store pengebeløb” siger senioranklager Janus Kjærgaard efter domsafsigelsen.

Den 36-årige ankede dommen på stedet, men sidder fortsat varetægtsfængslet i sagen.

Mest Læste

Annonce