Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jyske Bank meldt til politiet

Politi

28/11/2022 17:35

J. Bøgen

Nu skal Bagmandspolitiet i gang med efterforskningen.

Jyske Bank har ikke haft styr på sine ting. I hvert fald ikke sin hvidvaskkontrol.

Faktisk har der været så store mangler i bankens interne sikkerhedskontroller, at Jyske Bank nu er blevet meldt til politiet af Finanstilsynet.

Det skriver tilsynet i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at Jyske Bank anmeldes for overtrædelse af hvidvaskloven.

Politianmeldelsen er foretaget på baggrund af flere hvidvaskinspektioner sidste år i bankens Keyplan Mortgage- og Private Banking-afdelinger.

Keyplan Mortgage-afdelingen står blandt andet for at låne penge ud til boliger i Sydeuropa.

I september lagde Finanstilsynet en redegørelse op af inspektionerne fra året før. Ifølge Børsen fik banken ni påbud efter inspektionerne.

I redegørelsen vurderede Finanstilsynet, at Jyske Banks iboende risiko for at blive brugt til hvidvask eller finansiering af terrorisme er høj.

Finanstilsynet skriver også, at banken i flere tilfælde ikke havde foretaget undersøgelse af mistænkelige transaktioner i Keyplan Mortgage-afdelingen.

I en skriftlig kommentar til DR Nyheder skriver Jyske Bank, at dens vurdering er, at der er en begrænset risiko for, at banken har været udnyttet til hvidvask, og at banken har et godt billede af kunderne og midlernes oprindelse.

"Jyske Bank afventer nu politiets vurdering af sagen. Vi vil samarbejde med politiet om alle forhold i sagen, og så håber vi på en hurtig afgørelse" udtaler bankdirektør Peter Schleidt, Jyske Bank.

Redegørelsen om inspektionerne, der nu har ført til politianmeldelsen af Jyske Bank, er offentliggjort den 16. september 2022 og kan læses på Finanstilsynets hjemmeside via nedenstående link:

https://www.finanstilsynet.dk/Tilsyn/Inspektionsredegorelser/2022/JyskeBankHvidvask_160922     

Mest Læste

Annonce