En 49-årig kvinde erkender at have forsøgt at hvidvaske hele 29 milliarder kroner. Foto: Shutterstock
En 49-årig kvinde erkender at have forsøgt at hvidvaske hele 29 milliarder kroner. Foto: Shutterstock

Vanvittigt beløb: Camilla Christiansen tilstår forsøg på hvidvask for 29 milliarder kroner for russere

Politi

15/6/22 11:10

Jens Asbjørn Bøgen

En 49-årig kvinde erkender at have forsøgt at hvidvaske 29 milliarder kroner for blandt andre russiske rigmænd.

Bemærk: I en push-meddelelse fik vi ved fejl skrevet, at der var tale om en dansk kvinde. Det beklager vi.

En litauisk kvinde ved navn Camilla Christiansen har indrømmet, at hun forsøgte at hvidvaske svimlende 29 milliarder kroner for blandt andre russiske rigmænd.

Det erkendte hun tidligere i dag ved et retsmøde i Københavns Byret.

Ifølge Ritzau skete svindlen i forbindelse med et rådgiverselskab, Cph Consulting, hvor kvinden var kontormedarbejder. Senere er forsøger rykket over i selskabet Dan Consulting, hvor kvindens titel var direktør.

I virkeligheden var hun indsat som såkaldt stråmand i selskaberne. De administrerede nemlig 40 såkaldte kommanditselskaber i Danmark.

Det skriver DR.

Konstrueret til at skjule penge for myndighederne

Ifølge Ekstra Bladet har Christiansen forklaret, at selskabernes konstruktion var lavet, så transaktioner blev skjult for myndighederne i Danmark og udlandet:

"Og så undgik man at betale skat", fortalte hun i retten.

Anklagemyndigheden er ikke i tvivl om, at der er tale om organiseret kriminalitet. Samtidig fremhæver anklageren, ifølge Ritzau, at det er det største beløb nogensinde i en dansk sag om hvidvask.

Camilla Christiansen har eftersigende ikke spillet en stor rolle i svindelnummeret, men har i stedet været et tandhjul i et større maskineri, som skulle sørge for at skjule pengesporet.

Det ændrer dog ikke på, at hun var fuldt ud klar over, hvad hun var medvirkende til. Hendes egen advokat spurgte nemlig i retten, om Camilla Christiansen var klar over, hvad formålet med selskabernes konstruktion var - til hvilket hun svarede "ja, selvfølgelig".

Tidligere dømt for samme forbrydelse

Camilla Christiansen er litauisk statsborger og er i forvejen ved at afsone en tidligere dom for hvidvask. I den sag lød beløbet på 140 millioner kroner.

Til at starte med nægtede hun sig skyldig i den aktuelle sag, men under retsmødet i dag valgte hun altså at ændre sit standpunkt.

Udover Camilla Christiansen er endnu en kvinde samt en mand sigtet i sagen.

Annonce