Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mange gør det forkert: Denne vej skal du dreje, når der kommer udrykning bag dig

Politi

13/02/2024 05:57

J. Bøgen

Du har nok styr på det, når der er 2 spor, men hvad hvis du kører i det midterste spor på motorvejen?

Hvad end det er politi, ambulance eller brandvæsen, der kommer susende, er en ting helt sikker: Når de har sirenen slået til, betyder det, de skal frem i en fart!

Det kan imidlertid være noget af en udfordring, hvis der er tæt trafik, og der ikke er et nødspor, de kan benytte, og der er det så os andre trafikanters opgave at danne en udrykningskorridor.

Men mange danskere virker ikke helt til at have styr på, hvordan de faktisk skal danne sådan en korridor, når de befinder sig i forskellige situationer. Derfor har Vejdirektoratet heldigvis lavet en informationsvideo, der viser, hvordan du skal agere.

Motorvej

Hvis du kører i venstre spor, skal du holde til venstre, og hvis du kører i højre spor, skal du holde til højre - det har de fleste styr på.

Men hvad skal du egentlig gøre, hvis du kører i det midterste spor på en 3-sporet motorvej? Eller de to midterste på en 4-sporet?

Svaret er, at du her også skal holde til højre. Det er altså kun, hvis du kører i sporet længst til venstre, du skal holde til venstre.

Desuden er det vigtigt at huske, du skal holde korridoren åben et stykke tid, da der kan være flere udrykningskøretøjer på vej.

Mest Læste

Annonce