Den 37-årige mand fik skærpet sin straf i Vestre Landsret. Foto: Shutterstock
Den 37-årige mand fik skærpet sin straf i Vestre Landsret. Foto: Shutterstock

Otte års fængsel for at arrangere voldtægt af sin mentalt retarderede kone

Politi

01/6/22 2:22

Jens Asbjørn Bøgen

Landsret skærper voldtægtsstraf til mand, som er kendt for tidligere at hænge offentligt ansatte ud.

Vestre Landsret i Sønderborg har dømt en 37-årig mand for gennem flere år at have arrangeret, at andre mænd kunne forgribe sig på hans mentalt retarderede hustru.

"Landsretten har i det væsentligste stadfæstet byrettens dom, men har skærpet straffen fra syv til otte års fængsel," fortæller anklager Jesper Sønderup fra Statsadvokaten i Viborg til TV2.

Den dømte mand fik kontakt til de andre mænd via hjemmesiden scor.dk. Han lod dem så forgribe sig på sin hustru, og deltog også selv.

Været i gang i mere end fem år

Overgrebene fandt sted flere gange over mere end fem år frem til 2019. Sideløbende udsatte manden også hustruen for grov vold. Han foranledigede desuden, at hun blev steriliseret.

Overgrebene fandt blandt andet sted på en strand, i en skov, på en parkeringsplads og flere ukendte steder i en bil.

Fordi kvinden var retarderet med en mental udvikling svarende til en otte-årigs, har retten vurderet, at hun ikke var i stand til at sige fra. Derfor var der tale om voldtægt.

Fik syv års fængsel i byretten

Manden blev anholdt i 2020, og i maj 2021 blev sagen indledt ved byretten i Sønderborg. Her nåede retten frem til, at manden skulle straffes med fængsel i syv år.

Han havde nægtet sig skyldig og ankede dommen til frifindelse. Men Vestre Landsret har tværtimod valgt at skærpe straffen, blandt andet fordi landsretten har vurderet et voldsforhold til at være grovere, end det blev vurderet i byretten.

Landsretten har desuden fundet det bevist, at han foranledigede, at kvinden blev steriliseret, hvilket byretten ikke fandt bevist.

Kendt og berygtet for at hænge offentligt ansatte ud

Manden er desuden dømt for tre tilfælde af voldtægt mod en anden kvinde, som han tidligere har haft et forhold til.

Der er imidlertid tale om en mand, der for år tilbage flere gange var genstand for offentlig omtale og kritik, idet han på forskellige hjemmesider hængte offentligt ansatte ud med navn og billede.

For at beskytte ofrenes identitet nævnes mandens navn ikke i denne artikel, da det muligvis vil kunne afsløre deres identitet.

Vestre Landsrets afgørelse kan umiddelbart ikke ankes.

Annonce