Arkivfoto, billedet er ikke fra den situation, der omtales i artiklen. Foto: Presse-fotos.dk
Arkivfoto, billedet er ikke fra den situation, der omtales i artiklen. Foto: Presse-fotos.dk

Påvirket buschauffør skabte kaos: Blev stoppet af bilist og passager

Politi

31/01/2024 14:56

J. Bøgen

Godt, der var nogen, der trådte til!

Kan du huske de reklamer for Ekstra Bladet, der kørte på et tidspunkt? Dem, der sluttede af med sloganet "Find dig i Ekstra Bladet, eller find dig i hvad som helst"?

En af de reklamer viste en situation, hvor en tydeligt beruset buschauffør træder ind i bussen med en pose, der klirrer, som indeholder den glasflasker. Da han sætter sig bag rattet træder en kvindelig passager til og konfronterer den mandlige chauffør med, at han ikke kører nogen steder i den tilstand.

Reklamen var selvfølgelig lavet med skuespillere og altså ikke et klip fra den virkelige verden - men tirsdag aften skete der alligevel noget, der mindede skræmmende meget om reklamens indhold.

Bilist og passager fik nok

Midt- og Vestsjællands Politi beskriver i nemlig døgnrapporten for d. 30. januar et færdselsuheld, hvor en bus kørte ud fra en busholdeplads ved Nykøbing Sjælland Station. Bussen ramte i den forbindelse et vejskilt og derefter en parkeret bil.

Men i stedet for at standse og få styr på situationen, valgte buschaufføren at køre videre.

Ejeren af den parkerede bil valgte imidlertid at sætte efter, og i første omgang fik hun da også standset bussen - i første omgang.

Buschaufføren valgte nemlig kort efter at køre videre igen, og her kommer så scenen fra reklamen for Ekstra Bladet frem fra minderne.

En buspassager trådte nemlig til og fik holdt chaufføren hen i Højby så længe, at en politipatrulje nåede frem til stedet.

Den 59-årige mand, der sad bag rattet i bussen, blev mistænkt for at være påvirket af euforiserende stoffer, og han blev derfor taget med til en blodprøve for at få mistanken bekræftet.

Det tyder på, at politiet havde ret i sin mistanke, for chaufføren er i hvert fald endt med at blive sigtet for at føre bus i påvirket tilstand.

Mest Læste

Annonce