Tour-holdets bus blev ligeledes gennemsøgt under ransagningen. Foto: Presse-fotos.dk
Tour-holdets bus blev ligeledes gennemsøgt under ransagningen. Foto: Presse-fotos.dk

Politiet beslaglægger mobiler, computere og medikamenter under ransagning af Tour-hold

Politi

30/06/2022 20:42

Jens Asbjørn Bøgen

Stik imod Bahrain Victorious-holdets egen udmelding bekræftede anklagemyndighed torsdag aften, at adskillige ting blev beslaglagt under ransagning.

Hele verden havde pludselig øjnene rettet mod København torsdag morgen, men ikke fordi Tour de France 2022 starter i weekenden - og så alligevel.

For tidligt torsdag troppede Københavns Politi op sammen med en gruppe franske kolleger ved hotellet Scandic i Glostrup, hvor Tour-holdet Bahrain-Victorious er indlogeret. Og så gik politiet ellers i gang med at ransage højt og lavt.

Holdet selv siger, at de ikke har fået beslaglagt noget under ransagningen, men det stemmer ikke overens med en pressemeddelelse fra anklagemyndigheden i Marseille.

Det store franske medie Le Parisien er der nemlig blevet beslaglagt både mobiltelefoner, computere og medikamenter af uoplyst art.

En holdmanager, en læge, en osteopat samt tre unavngivne ryttere er ifølge pressemeddelelsen også blevet undersøgt.

Det skriver TV 2.

Anden ransagning på en uge

Rytterne og de øvrige ansatte fik også ransaget deres respektive hjem i mandags, inden de rejste til København.

Da nyheden om den danske ransagning af Bahrain-Victorious kom frem torsdag morgen, reagerede holdet hurtigt med en pressemeddelelse. Her skrev holdet, at intet var blevet konfiskeret eller beslaglagt.

"Betjentene har gennemsøgt alle biler og værelser, der tilhører staben og rytterne. Alle har samarbejdet med betjentene, og ransagningen var gennemført i løbet af to timer. Intet blev beslaglagt," skrev Bahrain-Victorious.

En noget anden udlægning end den, anklagemyndigheden i Marseille er kommet med.

Et pressemøde uden nogen sportslige spørgsmål

På et kort pressemøde torsdag eftermiddag afviste Bahrain-Victorious at svare på yderligere spørgsmål om sagen.

"Vi har ikke mere at sige. Vi vil gerne have mere info fra efterforskerne. Bare for at kunne forstå den efterforskning, der er i gang mod os. I dette øjeblik er holdet fuldt fokuseret på det store cykelløb og på at nå de sportslige mål."

Sådan lød den korte besked fra holdets performance director Vladimir Miholjević.

Rytterne fik ikke lov at svare på spørgsmål relateret til ransagningen. Men der var ingen spørgsmål om det sportslige, så pressemødet blev hurtigt lukket ned igen.

Mest Læste

Annonce