Politiet er stadig massivt til stede ved Field's mandag morgen. Foto: Presse-fotos.dk
Politiet er stadig massivt til stede ved Field's mandag morgen. Foto: Presse-fotos.dk

Politiet kom med status - og opsang - på pressemøde

Politi

04/07/2022 08:32

Redaktionen

Kl. 8 mandag morgen gav Københavns Politi en status på efterforskningen af skyderiet ved Field's.

Her til morgen holdt Københavns Politi pressebriefing med en status på den foreløbige efterforskning.

Chefpolitiinspektør Søren Thomassen lagde ud med at give nærmere informationer om de dræbte:

"Der er tale om en 17-årig dansk mand, en 17-årig dansk kvinde og en 47-årig mand med russisk pas, som er bosiddende i Danmark," fortalte Søren Thomassen.

Han bekræftede, at alle tre er døde efter at være blevet ramt af skud.

Udover de dræbte er fire andre ofre ramt af skud og i kritisk, men stabil, tilstand. Her er der tale om to danske statsborgere samt to svenske statsborgere. De to svenske statsborgere er en midaldrende mand og en kvindelig teenager.

Derudover er der et antal lettere tilskadekomne, som ikke er blevet såret af skud, men som er kommet til skade i forbindelse med den panik, der opstod, da folk forsøgte at flygte fra skyderiet.

Gerningsmanden er blevet afhørt

Søren Thomassen bekræfter, at den anholdte 22-årige etniske danske mand er blevet afhørt. Her bekræftede den formodede gerningsmand, at han var i Field's, men nærmere detaljer vil komme frem under grundlovsforhøret senere i dag.

Der har været teorier og rygter om, at gerningsmanden er psykisk syg, og Søren Thomassen bekræftede, at gerningsmanden er kendt i psykiatrien, uden dog at komme med nærmere oplysninger.

De våben, manden havde i sin besiddelse, da han blev anholdt, var lovlige i Danmark, men gerningsmanden har ikke selv tilladelse til at have dem.

Forskellige hypoteser om motiv

Politiets vurdering er, at der er tale om tilfældige ofre, og at der ikke ser ud til at være en racistisk eller kønsorienteret motivation bag skyderiet.

Der er heller ikke noget, der peger på, at der er nogen relation mellem de dræbte og sårede samt gerningsmanden.

Samtidig sagde Søren Thomassen på pressemødet, at der, lige nu, ikke er noget, der underbygger en mistanke om, at der skulle være tale om terror.

Uden at komme nærmere ind på, hvad politiet har af hypoteser, bekræftede Søren Thomassen, at efterforskerne har forskellige hypoteser omkring motivet, men han ville ikke fortælle nærmere på pressemødet.

Der er stadig en massiv efterforskningsindsats i gang, fordi man vil være 100 procent sikker på, at gerningsmanden handlede alene. Det tyder alt på, at han gjorde, men politiet tager ingen chancer.

Opsang: Stop det og kontakt politiet i stedet for!

Søren Thomassen sluttede af med at komme med, hvad man vel kan kalde en kombineret appel og opsang:

"Har man optagelser, eller har man set noget, så kontakt politiet, så vi kan få samlet brikkerne i det her puslespil."

Og så kom han med en klar advarsel til de mange brugere af sociale medier:

"Hvis man har billeder eller videooptagelser af tilskadekomne, så lad være med at dele dem. Det er respektløst overfor mennesker i en sårbar situation, og det er desuden strafbart."

Mest Læste

Annonce