Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stor demonstration i eftermiddag, find alternative veje

Politi

12/05/2023 11:07

Jens Asbjørn Bøgen

Man godt regne med trafikale udfordringer både før, under og efter demonstrationen.

Hvis du skal ind omkring det centrale København i eftermiddag, bør du overveje, hvordan du kommer rundt - i hvert fald, hvis du skal ind omkring Christiansborg.

Fra kl. 14.00 har Extinction Rebellion Danmark nemlig arrangeret en større klimademonstration med navnet 'Befri Jorden'. Den starter ved Christiansborg Slotsplads og vil så bevæge sig rundt på centrale veje flere steder i centrum.

Arrangørerne af demonstrationen planlægger også at lave 'sit down'-protester, som går ud på, at demonstranterne simpelthen sætter sig på vejen og dermed blokerer for trafik.

Kan vare meget længe

På Twitter skriver Københavns Kommunes trafikinformationen, at demonstrationen vil foregå fra kl. 14 til 17, og at ruten er fra Christiansborg Slotsplads over Knippelsbro, retur over Langebro til Stormgade og tilbage til Slotspladsen, men spørgsmålet er, om det tidsspænd holder stik.

Arrangørerne bag demonstrationen skriver nemlig på Facebook, at demonstranterne vil blive ved så længe, som det er overhovedet er muligt.

"Efter vi sidder ned på gaden, bliver vi så længe, som vi kan. Hvis politiet ikke rykker os, overnatter vi," står der.

Kort tid siden sidst

Hvis du synes, det lyder bekendt med sådan en artikel her, så er du ikke helt galt på den.

For to uger siden, fredag d. 28. april, fandt en lignende demonstration nemlig sted, og den var også arrangeret af Extinction Rebellion Danmark.

Demonstrationen handler blandt andet om at få politikerne til at gøre mindst 30 procent af Danmark til beskyttet natur, og at det industrielle dyrelandbrug skal omlægges.

Blandt andre Greenpeace, Bedsteforældrenes Klimaaktion, Den Grønne Ungdomsbevægelse og Folkets Klimamarch har været med til at formulere kravene.

Mest Læste

Annonce