Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Syre på legeplads skadede 2-årig: Nu er sagen opklaret

Politi

12/04/2024 09:22

J. Bøgen

Politiet takker i samme ombæring alle, der kontaktede dem med informationer!

I tirsdags kom Sydøstjyllands Politi med en opfordring til forældre om at tale med deres børn om farerne ved at lave syrebomber.

Opfordring kom på baggrund af, at der i Billund var registreret flere tilfælde af hjemmelavede syrebomber. 

Samtidig efterforskede politiet en konkret episode, hvor en 2-årig pige uforvarende var kommet i kontakt med syreholdig væske på en legeplads i Billund.

Den sag betragter Sydøstjyllands Politi nu som opklaret. 

”Takket være henvendelser fra offentligheden og et godt samarbejde med SSP i kommunen har vi fundet frem til to drenge, der begge er under 15 år, som har haft med hændelsen at gøre. I samarbejde med SSP har vi derfor i dag, torsdag, haft dem og deres forældre inde til en samtale, der havde et kriminalpræventivt sigte. Det er godtgjort, at ingen har haft til hensigt at skade andre. Hensigten har kun været at lave nogle høje brag,” sagde politikommissær Brian Kristiansen, der er leder af Nærpolitistationen i Grindsted i går.

Sagen om episoden fra i lørdags er blevet vurderet juridisk, og på den baggrund er det besluttet, at de to drenge ikke bliver sigtet.

Opfordring gælder stadig

Hændelsen fra i lørdags er som nævnt ikke den eneste episode med syreholdigt væske i Billund i den seneste tid.

Politiets efterforskning peger i retning af, at der også er andre end de to drenge, der har fremstillet syrebomber.

Sydøstjyllands Politi opfordrer derfor fortsat forældre til at tale med deres børn om faren ved at fremstille hjemmelavede syrebomber.

”Fremstilling af syrebomber er uheldig og uhensigtsmæssig og kan være farligt, men siden vi gik ud med vores opfordring til forældre og skoler i tirsdags, har vi heldigvis ikke set flere af dem. Vi håber derfor, at det ikke sker mere,” siger Brian Kristiansen.

Der skal lyde en stor tak til alle, der har henvendt sig til politiet med oplysninger i sagen.

Sydøstjyllands Politi har ikke yderligere oplysninger om sagen.

Mest Læste

Annonce