De 2 tidligere ansatte i Forsvaret menes at have taget imod mere end 3 mio. kroner i bestikkelse. Foto: Shutterstock
De 2 tidligere ansatte i Forsvaret menes at have taget imod mere end 3 mio. kroner i bestikkelse. Foto: Shutterstock

3 mio. i bestikkelse: Ny skandale i Forsvaret

Politi

27/09/2022 12:03

Jens Asbjørn Bøgen

2 tidligere ansatte skal for retten i Holstebro.

2 tidligere ansatte i Forsvaret er blevet tiltalt for at tage imod intet mindre end 3 millioner kroner i bestikkelse.

Det skriver Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at i alt 5 personer og 2 selskaber er tiltalt i sagen.

Der er tale om 2 tidligere civilt ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, og den ene menes at have modtaget mere end 2,9 mio. kroner i bestikkelse, hvor den anden "kun" tegner sig for 125.000 kroner.

Anklagen lyder, at de 2 tiltalte blandt andet skulle have modtaget havemaskiner, hvidevarer og designermøbler.

De anklages desuden for mandatsvig ved at have ladet det offentlige betale for ydelser og genstande, som var til privat brug.

3 tiltalt for at tilbyde bestikkelse

I sagen er også 2 selskaber, der leverede varer, og 3 personer tiltalt for at have ydet bestikkelse, oplyser NSK, National Enhed for Særlig Kriminalitet (også kendt som Bagmandspolitiet).

De kriminelle forhold skal have stået på i en årrække frem til 2020, hævdes det i anklageskriftet.

Om de tiltalte er skyldige, skal afgøres af Retten i Holstebro. Her har man endnu ikke fastlagt datoer for sagens retsmøder, oplyses det i pressemeddelelsen.

Lang række af skandaler

Det er mildest talt ikke første gang, at Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som tidligere hed Forsvarets Ejendomsstyrelse, er centrum i en sag om bestikkelse.

I februar straffede Vestre Landsret en tidligere ansat med fængsel i 2 år. Samtidig blev en medarbejder i installationsselskabet Kemp & Lauritzen idømt fængsel i 2 år og 6 måneder.

I styrelsen sad medarbejderen med ansvaret for at godkende tilbud og fakturaer fra håndværkere og entreprenører.

På nogle regninger stod, at der var tale om arbejde udført på Flyvestation Karup. Men i virkeligheden var det håndværksarbejde, der gjaldt den ansattes private ejendom på Viborg-egnen.

Bestikkelsen førte dels til en renovering af den ansattes hjem og dels til en tilbygning med en stue, et sove- og et badeværelse.

Mest Læste

Annonce