En 14-årig pige mistede livet i ulykken torsdag. En 13-årig dreng kom desuden til skade. Foto: Presse-fotos.dk
En 14-årig pige mistede livet i ulykken torsdag. En 13-årig dreng kom desuden til skade. Foto: Presse-fotos.dk

Sådan genåbner Tivoli Friheden efter ulykken

Politi

18/7/22 12:40

Jens Asbjørn Bøgen

Den aarhusianske forlystelsespark slår igen dørene op denne uge, men det bliver i en meget anderledes udgave til at starte med.

Tivoli Friheden åbner igen denne uge efter sidste uges tragiske ulykke. Men der kommer til at gå tid, før parken igen fyldes af latter, smil og opløftende skrig fra forlystelserne.

Onsdag kl. 14-18 er der igen adgang til forlystelsesparken, men det bliver med en stille åbning, som parken selv formulerer det i en pressemeddelelse.

Forlystelserne vil nemlig stå stille, restauranterne vil være lukket, og der vil ikke komme nogen lyd ud af højttalerne.

Til gengæld vil parken være åben for alle onsdag - der vil nemlig være gratis entré for alle, der ønsker at komme forbi Tivoli Friheden i den sydlige del af Aarhus.

Vil tænde lys ved Cobraen

Torsdag i sidste uge mistede end 14-årig pige livet, efter hendes vogn i rutsjebanen Cobraen rev sig løs. En 13-årig dreng kom desuden til skade.

Tivoli Friheden har allerede fortalt, at Cobraen ikke vil genåbne på noget tidspunkt, og onsdag vil der være en markering af torsdagens tragiske hændelse.

Uden at angive et specifikt tidspunkt skriver parken, at der vil blive tændt et lys ved ulykkes-rutsjebanen, og at der desuden vil være mulighed for at lægge blomster.

Årsagen til ulykken er ved at blive efterforsket af Østjyllands Politi.

Under billedet kan du læse teksten fra pressemeddelelsen, hvis teksten på billedet er for uklar/lille.

Sådan ser pressemeddelelsen fra Tivoli Friheden ud på parkens hjemmeside. Foto: Screendump, friheden.dk

Sådan ser pressemeddelelsen fra Tivoli Friheden ud på parkens hjemmeside. Foto: Screendump, friheden.dk

STILLE ÅBNING

Kære alle

Det er svært for os at sætte ord på den tragiske ulykke torsdag den 14. juli, hvor en pige har mistet livet, og en dreng er kommet til skade.

Vores dybfølte tanker er hos pigen og pigens pårørende, familie og venner. Vores tanker går også til drengen, vores medarbejdere og de mange besøgende, der var i parken tidligere i dag.  

Vi samarbejder med Østjyllands Politi og afventer nu de tekniske undersøgelser vedrørende ulykken.

Der er etableret en hotline, hvis du har været i Tivoli Friheden og har brug for professionel krisehjælp eller er pårørende på tlf.: +45 70221266 (Tast 1).

Du kan også ringe til Offerrådgivningen i Østjylland, som tilbyder hjælp til ofre, vidner og pårørende, der har været vidne til ulykken. Du kan kontakte offerrådgivningen på tlf.: +45 23686056. Børnetelefonen har døgnåbent for børn og unge, som har brug for at tale med nogen – du kan sms’e eller ringe på +45 116111.

Stille åbning af Tivoli Friheden onsdag den 20. juli.

På onsdag fra kl. 14.00 - 18.00 åbner vi igen Tivoli Friheden. På en stille måde.

Forlystelserne vil være slukkede. Restauranterne vil være lukkede. Højttalerne vil være tavse. 

Men hele Tivoli Friheden vil være åben for alle, der har lyst til eller brug for at komme ind i parken, gå en runde, sidde en stund og/eller måske snakke med nogle af vores medarbejdere. Vi er der for det samme.

Siden den tragiske ulykke har der været mulighed for at lægge blomster foran indgangen til parken. Onsdag tænder vi et lys ved Cobraen, og her vil der også være mulighed for at lægge blomster.

Der er naturligvis fri entré til Tivoli Friheden onsdag fra kl. 14.00 - 18.00. Fra og med torsdag den 21. juli holder vi åbent som normalt i Tivoli Friheden ❤

Annonce