Foto: Tobias Hellsten / ToHell, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Tobias Hellsten / ToHell, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Truer Tyrkiet: Vil gøre det hver fredag, indtil ...

Politi

27/01/2023 12:33

J. Bøgen

Han gør det tre gange i København i dag.

Hvis du har fulgt lidt med i nyhedsstrømmen, er du måske faldet over, at Rasmus Paludan nok en gang er kommet i mediernes søgelys.

Årsagen er, at han sidste weekend brændte en koran af foran den tyrkiske ambassade i Sverige, og det er - for at sige det mildt - ikke blevet taget godt imod.

Både danske og svenske politikere har været ude og kritisere demonstrationen, og i Tyrkiet har der været moddemonstrationer foran den svenske ambassade, ligesom det svenske flag også er blevet sat i brand.

Mest alvorligt er det imidlertid, at den tyrkiske præsident, Recep, Tayyip Erdogan, har sagt, at svenskerne nu ikke længere skal forvente nogen støtte fra Tyrkiet i forhold til Sveriges og Finlands fælles ansøgning om NATO-medlemskab.

Det er en markant melding, da det kræver enstemmighed blandt de nuværende 30 medlemslande af NATO, hvis nye lande skal optages i forsvarsalliancen.

Forholdet mellem Tyrkiet og Sverige er i forvejen anstrengt, fordi flere personer og grupper, som tyrkerne betragter som fjendtlige mod Tyrkiet, opholder sig i Sverige - og de svenske domstole har afvist at udvise de omtalte personer til Tyrkiet.

Og nu har Rasmus Paludan givet den tyrkiske præsident et løfte: Den kontroversielle politiker vil nemlig brænde en koran af hver fredag, indtil Erdogan støtter et svensk medlemskab af NATO.

Det skriver Aftonbladet.

Faktisk lover Paludan, at han aldrig vil brænde en koran af foran den tyrkiske ambassade igen, hvis Erdogan altså sørger for, at Sverige bliver lukket ind i NATO.

Indtil da har Stram Kurs-politikeren varslet intet mindre end tre koranafbrændinger i dag i København:

  • Kl. 12.30 foran moskéen på Dortheasvej

  • Kl. 14 foran den tyrkiske ambassade

  • Kl. 15.30 foran den russiske ambassade

Mest Læste

Annonce