Den yngste af de ukrainske brødre endte på hospitalet med en brækket næse. Foto: Shutterstock
Den yngste af de ukrainske brødre endte på hospitalet med en brækket næse. Foto: Shutterstock

Ukrainske flygtninge overfaldet og slået med bælter - 12-årig brækkede næsen

Politi

13/06/2022 16:09

J. Bøgen

En bande angreb i weekenden et ukrainsk broderpar, imens de spillede fodbold. Overfaldet endte blandt andet med en brækket næse til en bare 12-årig dreng.

Den svenske by Ronneby dannede i weekenden ramme om en modbydelig scene.

Et ukrainsk broderpar, der er flygtet fra Ruslands invasion af deres hjemland, blev angrebet af en bande på 12 unge mænd, der sparkede og slog med bælter. Eftersigende truede de også med en kniv.

En bare er 12-årig dreng endte på hospitalet med en brækket næse som følge af mishandlingen.

Det skriver mediet Sydöstran.dk.

Skrid tilbage til Ukraine!

Under en gang fodbold dukker banden af unge arabiske mænd op og spørger, om de må være med. Hurtigt, og uden nogen åbenlys forklaring, bliver stemningen hadsk.

Et vidne til mishandlingen taler tilfældigvis en smule arabisk. Derfor kunne han forstå, hvad den voldelige gruppe snakkede om, inden angrebet:

"De begyndte at råbe til hinanden: 'Slå ukrainerne, slå ukrainerne'. Jeg forsøgte at forklare, at vi ikke var ude efter problemer, men bare ville spille fodbold, men det var de ligeglade med. I stedet begynder de at råbe, at vi skal skride tilbage til Ukraine," forklarer vidnet til mediet. Han tør ikke stå frem med hverken navn eller billede.

Vis forståelse for vores situation

Ukrainerne står frem med historien i det svenske medie for at bede om forståelse for deres situation.

"Vi kom til Sverige for at finde tryghed, og så sker det her. Vi troede, vi ville være sikre her. Nu flytter vi fra det her område, men hvor skal vi tage hen? Jeg var ikke bange, da jeg forlod Ukraine, men det er jeg nu" siger en af kilderne til mediet og tilføjer:

"Vi er her ikke for at tage nogens arbejde eller boliger. De fleste af os har allerede en billet hjem - vi ved bare ikke, hvornår vi kan bruge den."

Mest Læste

Annonce