Østjyllands Politi har afholdt pressemøde om den tragiske ulykke i Tivoli Friheden. Foto: Shutterstock
Østjyllands Politi har afholdt pressemøde om den tragiske ulykke i Tivoli Friheden. Foto: Shutterstock

Ulykken i Tivoli Friheden: Det blev sagt på pressemødet

Politi

14/7/22 3:28

Jens Asbjørn Bøgen

Østjyllands Politi har givet en status på den tragiske ulykke, hvor en 14-årig pige mistede livet.

Kl. 17 afholdt Østjyllands Politi pressemøde om ulykken i Tivoli Friheden.

Det var politiinspektør, Brian Voss Olsen, der tog imod pressen, og han lagde ud med at fortælle, at politiet fik anmeldelsen om, at personer var fastklemt i en vogn i Tivoli Friheden kl. 12.50.

Alt tilgængeligt redningspersonale og -materiel blev sendt afsted, men senere på eftermiddagen afgik en 14-årig københavnsk pige desværre ved døden som følge af ulykken.

Brian Voss Olsen understregede, at de pårørende er blevet kontaktet.

13-årig dreng indlagt på Skejby Sygehus

Udover den 14-årige pige er også en 13-årig dreng fra Syddjurs Kommune kommet til skade med hånden. Hans skader er ikke livstruende, og han er i øjeblikket indlagt på Skejby Sygehus, hvorfra han forventes snart at blive udskrevet.

Der er ikke andre fysisk tilskadekomne efter ulykken, men Brian Voss Olsen opfordrer alle, der har behov for at tale om det, der er sket, til aktivt at opsøge hjælp, enten i form af pårørende eller professionelle.

Voss Olsen understregede, at Østjyllands Politi tager skarp afstand fra deling af eventuelle billeder og videoer fra ulykken, og at det desuden kan være ulovligt at dele den slags materiale. Hvis man har noget billedmateriale, skal dette sendes til politiet hurtigst muligt. Man kan kontakte politiet ved at ringe 114.

Status nu er, at politiet stadig er ved at afhøre vidner, da der var rigtig mange mennesker i parken, da ulykken skete, men Brian Voss Olsen opfordrer også alle, der har været i parken, til at kontakte politiet, hvis man endnu ikke har talt med dem.

Det sker der nu

Der bliver sat gang i en stor bagudrettet efterforskning af alt angående rutsjebanen Cobraen, som ulykken skete i. Derudover er både Teknologisk Institut, Arbejdstilsynet og Nationalt Kriminalteknisk Center til stede i Tivoli Friheden for at hjælpe politiet med at klarlægge årsagen til ulykken.

Brian Voss Olsen understreger, at det er alt for tidligt at begynde at konkludere noget som helst i forhold til årsag, da efterforskningen godt kan gå hen og strække sig ind i næste uge.

Tivoli Friheden har lukket resten af torsdagen og vil også være lukket fredag. Brian Voss Olsen fortæller, at han ikke ved, hvornår parken åbner igen, men at det er helt op til parkens ledelse at tage den beslutning.

Endelig er der placeret en mobil politistation ved Friheden, så vidner har mulighed for at tale med uniformerede betjente, hvis de har informationer, de endnu ikke har fortalt til politiet.

Vil gerne holde kortene tæt til kroppen

Da der blev åbnet for spørgsmål fra journalisterne, understregede Brian Voss Olsen flere gange, at det stadig er så tidligt i efterforskningen, at der er en del informationer, politiet gerne vil holde tæt med indtil videre.

Derfor ville han ikke kommentere på, hvad status er på Cobraens sikkerhedsgodkendelser. Ifølge journalistens spørgsmål har direktøren for Tivoli Friheden sagt, at alle godkendelser er i orden.

Der florerer desuden rygter på de sociale medier om, at den bagerste vogn, som var den, der forulykkede, var taget ud af drift så sent som tirsdag, men heller ikke det vil Brian Voss Olsen kommentere på.

Det er Østjyllands Politi, der har tilsynspligten med Tivoli Friheden, og Brian Voss Olsen fortalte da også, at der vil blive dykket ned i de procedurer, så snart alt omkring ulykken er blevet kortlagt.

Afslutningsvis ville Brian Voss Olsen ikke fortælle mere om den afdøde 14-årige pige af respekt for de pårørende. Han understregede dog, at Østjyllands Politi er i tæt kontakt med de respektive politikredse i de områder af landet, hvor den afdøde og den tilskadekomne er bosiddende.

Annonce