Arkivbillede. Foto: Presse-fotos.dk
Arkivbillede. Foto: Presse-fotos.dk

Vanvidsbilist flygtede til fods - så blev politihunden sluppet løs

Politi

18/12/2023 14:00

J. Bøgen

En ting er, at man ikke vil stoppe, når politiet har blå blink på, men ligefrem at forsøge at løbe fra en politihund?

Lørdag aften omkring kl. 23.46 blev weekenden pludselig særdeles begivenhedsrig for betjentene i Midt- og Vestsjællands Politi.

I døgnrapporten kan man nemlig læse, at en bil kørte forbi en civil patruljebil på Holbækmotorvejen ved Kirke Sonnerup - og den kørte hurtigere end 200 kilometer i timen.

Ikke overraskende satte den civile patruljevogn en biljagt i gang med blå blink for at få fartsynderen til at standse.

Da de blå blink blev tændt, sænkede vanvidsbilisten da også hastigheden til omkring 140 kilometer i timen, men han ville altså stadig ikke standse.

I stedet drejede chaufføren af ved afkørslen mod Baldersbrønde, men på vejen Gårdager var bilen så langt nede i fart, at det lykkedes patruljevognen at påkøre den flygtende bilist, hvormed jagten blev stoppen.

Flygtede til fods

Chaufføren var imidlertid stadig ikke interesseret i at tale med ordensmagten, for han forsøgte at stikke af til fods.

Det kom han imidlertid ikke langt med, da en politihund blev sent efter ham, og det lykkedes den firbenede både at indhente og standse føreren.

Da betjentene nåede frem for at pågribe den flygtende chauffør, kunne de se, at der var tale om en 19-årig mand fra Hedehusene. Han havde en kniv på sig, og i bilen blev der fundet en dolk.

Det betyder, at den 19-årige kan se frem til en sigtelse for overtrædelse af knivloven.

Passagererne i bilen var yderligere to unge mænd fra Roskilde og Køge.

Behandlet efter bid

Politihundens bid førte til, at den 19-årige fik behandling, da han var kommet lettere til skade.

Da man alligevel var i kontakt med sundhedsvæsenet blev der også taget en blodprøve af manden, da betjentene havde mistanke om, at han var påvirket.

Ikke overraskende blev den 19-årige, udover sigtelsen for overtrædelsen af knivloven, også sigtet for vanvidskørsel, og han fik beslaglagt bilen.

Det bliver nu op til en dommer at beslutte, om den 19-årige kan få bilen tilbage, eller om den ganske enkelt bliver konfiskeret af staten.

Mest Læste

Annonce