Det er stadig uvist, hvorfor manden ønskede at sætte ild til edderkoppen. Foto: Shutterstock
Det er stadig uvist, hvorfor manden ønskede at sætte ild til edderkoppen. Foto: Shutterstock

Ville sætte ild til edderkop - nu er han anholdt for at starte naturbrand

Politi

03/8/22 7:29

Jens Asbjørn Bøgen

Manden har indrømmet, at han er årsagen til naturbranden.

En 26-årig mand fra den amerikanske stat Utah er blevet anholdt for at starte en naturbrand.

Selv har manden forklaret, at det slet ikke var hans mening at skabe så meget ødelæggelse. Det var derimod en utilsigtet konsekvens af, at han forsøgte at brænde en edderkop med sin lighter.

Ja, du læste rigtigt.

Politiet i Utah fortæller til CBS News, at den anholdte har forklaret, at han han så en edderkop mandag, da han var i et populært vandreområde syd for Salt Lake City. Manden indrømmede også, at han havde startet naturbranden, men han forklarede ikke, hvorfor han forsøgte at brænde edderkoppen.

Betjentene fandt en krukke med rusmidlet marijuana blandt mandens ejendele, men han virkede eftersigende ikke til at være påvirket af stoffer, da han blev anholdt.

"Der er ikke noget, der tyder på, det er en bevidst handling at starte naturbranden," fortæller Spencer Cannon, der er sherif i Utah County. I samme åndedrag kalder han dog mandens handlinger for "hensynsløs og forunderlig".

Branden har fortæret mindst 283.000 m2 natur og var tirsdag eftermiddag lokal tid 90 procent inddæmmet. Der er ikke meldinger om nogen beskadigede bygninger. 

Den edderkoppebrændende mand er anholdt på baggrund af mistanke om hensynsløs ildspåsættelse og besiddelse af stoffer. Han blev indsat i Utah County Jail tirsdag og kautionen er sat til knap 2000 dollars svarende til cirka 14.600 kroner.

Der er lige nu talrige naturbrande i det vestlige USA på grund af ekstrem hede og meget lidt nedbør. I det nordlige Californien har den såkaldte McKinney-brand fortæret mere end 222 km2 natur, ødelagt mere end 100 huse og kostet mindst 4 mennesker livet siden d. 29. juli.

Annonce