Politiet har bevogtet terrormål i over 750.000 timer

Indsatsen om at stå vagt ved oplagte terrormål som synagogen i København har krævet mange betjentes tid.

Siden angrebet mod Krudttønden og synagogen på Krystalgade i København for to år siden, har politiet bevogtet mulige terrormål døgnet rundt. 

I alt har betjente brugt 777.521 timer på opgaven siden februar 2015. Det viser tal fra Rigspolitiet ifølge Berlingske. 


Det antal timer svarer til, at 540 betjente udelukkende har arbejdet med bevogtning af potentielle terrormål i et helt år. 

Omkostningerne forbundet med bevogtningen er løbet op i omkring 174 millioner kroner fra 15. februar 2015 til januar i år. 

De mange bevogtningstimer har taget tid fra andre opgaver, og det går i sidste ende ud over borgerne, der har haft indbrud, lyder det fra landets politikredse. 

- Blandet andet har nogle berigelsessager ligget meget længere. Vi har flere tusinde sager liggende, siger Lars Jensen, formand for Nordsjællands Politiforening, til Berlingske.

- Så jo, det har haft stor betydning. Alt andet ville være løgn at sige, tilføjer han.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) oplyser i et skriftligt svar til Berlingske, at man undersøger muligheden for at erstatte bevogtningen med forskellige teknologiske tiltag.

- Det er ingen hemmelighed, at politiet de seneste år har brugt mange ressourcer på at bevogte terrormål. 

- Det er konsekvensen af, at vi lever i en ny virkelighed, hvor vi skal være rustede til at modstå en alvorlig terrortrussel, siger ministeren.

/ritzau/

Emneord: Terrorbekæmpelse, Terror mod Danmark, Terror, Politi

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.02.18 Politik
  Pris til Politiet for smidig brug af tolke

  IKA - foreningen af offentlige indkøbere og IKAs Dialoggruppe tildeler Rigspolitiet årets Dialogpris for en digital løsning, som gør det hurtigt og nemt for betjentene at bestille tolke.

 • 19.11.16 Politik
  Blå finanslov styrker politiet og fordobler straf for skydevåben

  Politiet skal have tilført nye kræfter til at løse opgaverne, og minimumsstraffen for ulovlig besiddelse af skydevåben skal fordobles. Med den netop indgåede finanslovsaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti bliver sikkerheden styrket og trygheden øget.

 • 18.04.16 Velfærd
  Hvidovres første politikadetter starter til efteråret

  Kommunen underskriver aftale med Vestegnens Politi om samarbejde, der skal få udsatte unge på 12-15 år på ret kurs.

 • 18.11.15 Politik
  Her er den nye politiaftale

  Regeringen har sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti indgået en aftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi i perioden 2016-2019. Aftalen sikrer 1,9 mia. kr. ekstra til at løse de udfordringer, som dansk politi står over for i fremtiden.

 • 06.05.15 Politik
  Evaluering af myndighedernes indsats under terrorangrebet

  Rigspolitiet har afleveret myndighedernes evaluering af indsatsen i forbindelse med terrorangrebet i København. Evalueringen viser, at myndighederne var velforberedte, velorganiserede og klar til hurtigt at organisere beredskabet. Evalueringen peger samtidig på ti læringspunkter, der vil få betydning for det fremtidige beredskab.