Donald Trump antydede, at han stiller op til præsidentvalget igen i 2024. Foto: Shutterstock
Donald Trump antydede, at han stiller op til præsidentvalget igen i 2024. Foto: Shutterstock

Afslører Trump her, at han stiller op til præsidentvalget igen?

Politik

27/07/2022 14:09

Jens Asbjørn Bøgen

Tirsdag var Donald Trump tilbage i Washington DC for første gang, siden han tabte præsidentvalget til Joe Biden.

Rygterne har svirret længe, og nu har de fået nyt liv.

Stiller Donald Trump op til præsidentvalget i USA i 2024?

Ingen ved det, måske ikke engang Trump selv, men under en tale tirsdag kom den tidligere præsident med en opsigtsvækkende kommentar.

Han var i Washington DC for første gang, siden han tabte valget i 2020, da han var blevet inviteret til at tale ved America First Policy Institute - en konservativ organisation, der deler mange af den kontroversielle ekspræsidents holdninger.

Og under sin 93 minutter lange tale sagde Trump blandt andet:

"Jeg stillede op første gang, og jeg vandt. Jeg stillede op anden gang og klarede mig langt bedre ... og ved I hvad? Det kommer til at være historien i lang tid, hvor stor en skændsel, det valg var. Men måske er vi bare nødt til at gøre det igen."

Det skriver Reuters.

Blev bedt om at holde sig fra falske påstande

Republikanerne havde nærmest bønfaldt den tidligere præsident om ikke at komme med sine udokumenterede påstande om svindel ved præsidentvalget i 2020.

Men som det tydeligt fremgår af citatet ovenfor, faldt bønnerne altså for døve ører.

Trumps tidligere vicepræsident, som mange også regner med pønser på at stille op til valget, holdt også tale tirsdag - dog i den anden ende af Washington DC ved et møde i tænketanken Heritage Foundation.

Her var Pence hurtig til at tage afstand til Trump.

"Jeg ved ikke, om præsidenten (Trump, red.) og jeg er uenige omkring politiske emner. Men vi er forskellige, når det handler om fokus. Jeg tror fuldt og fast på, at valg handler om fremtiden, og for at vinde må de konservative begynde at gøre mere end bare at kritisere og beklage sig. Vi må samle vores bevægelse bag en modig og optimisk dagsorden," lød ordene i følge Reuters.

Hvad Trump ellers sagde

Den tidligere præsident brugte sin halvanden time på talerstolen til at male et billede af et USA ude af kontrol. Han sagde blandt andet, at Amerika er plaget af forbrydelser, vold, stoffer og en invasion af illegale immigranter.

Derudover sagde han, at en fremtidig republikansk ledet regering bør indføre dødsstraf for narkohandel, at de skal bruge nationalgarden til at stoppe volden i stater og byer og flytte hjemløse inde i byerne til teltlejre i udkanten af byerne.

Som om det ikke var nok, kom der også en svada mod transkønnede i sport:

"Vi burde ikke tillade mænd at konkurrere i kvindesport. Det er så vanvittigt" sagde han og afsluttede i følge The Guardian hele optrinnet med at sige, at han ville have været verdens bedste basketballtræner for kvinder.

Mest Læste

Annonce