Donald Trump havde mange planer som præsident. Foto: Shutterstock
Donald Trump havde mange planer som præsident. Foto: Shutterstock

Ville angribe Mexico og skyde demonstranter: Så gal var Trump som præsident

Politik

10/5/22 7:38

Jens Asbjørn Bøgen

Donald Trumps tidligere forsvarsminister afslører i en ny bog, at Trump blandt andet ville angribe Mexico, Iran og Venezuela.

Sæt militæret ind, og giv dem ordre til at skyde efter demonstranternes ben!

Fyr missiler ind i Mexico, så vi kan ramme narkokartellerne!

Det var bare to af de ideer fra Donald Trump, der måtte stoppes af folkene omkring ham. Det fortæller Trumps tidligere forsvarsminister, Mark Esper, i en ny bog med titlen: "En hellig ed."

10.000 soldater skulle skyde demonstranter

Under raceurolighederne i USA i sommeren 2020, som opstod i kølvandet på George Floyds død under en anholdelse, blev Washington DC mere eller mindre sat i brand af vrede demonstranter.

Det gjorde eftersigende Trump så vred, at han ville sende 10.000 bevæbnede soldater på gaden i hovedstaden - og de skulle have ordre til at skyde.

"Kan I ikke bare skyde dem, skyde dem i benene eller nogen lignende," sagde Trump ifølge Mark Esper.

Det endte med et kompromis mellem Trump og Esper, hvor det i stedet var 5000 medlemmer af nationalgarden, der blev sendt til DC. Kort efter episoden blev Esper fyret af Trump, der samtidig kaldte sin, nu tidligere, forsvarsminister "svag" og ude af stand til at styre militæret.

Missiler ind i Mexico og angreb på Iran og Venezuela

Trump havde også planer om at skyde med skarpt uden fra USAs grænser. Blandt andet ville han affyre missiler ind over grænsen til Mexico for at ramme narkokartellerne, da krigen mod narko betød meget for Trump.

"Ingen vil vide, at missilerne kom fra os," skulle Trump have sagt.

Ifølge Mark Esper blev angrebet forhindret, da han selv og flere andre fra den daværende administration gik imod Trump og forklarede, at det ville overskride alle internationale love. De fik også overbevist Trump om, at det uden tvivl ville komme frem, at missilerne kom fra USA.

Trump kalder oplysninger "komplet løgn"

CBS har fået bekræftet hændelserne i Mark Espers bog af seks højtstående personer i det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon. Men det forhindrer ikke Trump i at skyde Espers udtalelser ned som "en komplet løgn".

Den tidligere præsident siger desuden til CBS, at han har ti vidner, der kan bakke ham op, uden dog at fortælle, hvem disse vidner er.

Du kan se et uddrag af Mark Espers interview i CBS-programmet '60 Minutes' ved at klikke her.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.