Donald Trump havde mange planer som præsident. Foto: Shutterstock
Donald Trump havde mange planer som præsident. Foto: Shutterstock

Ville angribe Mexico og skyde demonstranter: Så gal var Trump som præsident

Politik

10/05/2022 09:38

Jens Asbjørn Bøgen

Donald Trumps tidligere forsvarsminister afslører i en ny bog, at Trump blandt andet ville angribe Mexico, Iran og Venezuela.

Sæt militæret ind, og giv dem ordre til at skyde efter demonstranternes ben!

Fyr missiler ind i Mexico, så vi kan ramme narkokartellerne!

Det var bare to af de ideer fra Donald Trump, der måtte stoppes af folkene omkring ham. Det fortæller Trumps tidligere forsvarsminister, Mark Esper, i en ny bog med titlen: "En hellig ed."

10.000 soldater skulle skyde demonstranter

Under raceurolighederne i USA i sommeren 2020, som opstod i kølvandet på George Floyds død under en anholdelse, blev Washington DC mere eller mindre sat i brand af vrede demonstranter.

Det gjorde eftersigende Trump så vred, at han ville sende 10.000 bevæbnede soldater på gaden i hovedstaden - og de skulle have ordre til at skyde.

"Kan I ikke bare skyde dem, skyde dem i benene eller nogen lignende," sagde Trump ifølge Mark Esper.

Det endte med et kompromis mellem Trump og Esper, hvor det i stedet var 5000 medlemmer af nationalgarden, der blev sendt til DC. Kort efter episoden blev Esper fyret af Trump, der samtidig kaldte sin, nu tidligere, forsvarsminister "svag" og ude af stand til at styre militæret.

Missiler ind i Mexico og angreb på Iran og Venezuela

Trump havde også planer om at skyde med skarpt uden fra USAs grænser. Blandt andet ville han affyre missiler ind over grænsen til Mexico for at ramme narkokartellerne, da krigen mod narko betød meget for Trump.

"Ingen vil vide, at missilerne kom fra os," skulle Trump have sagt.

Ifølge Mark Esper blev angrebet forhindret, da han selv og flere andre fra den daværende administration gik imod Trump og forklarede, at det ville overskride alle internationale love. De fik også overbevist Trump om, at det uden tvivl ville komme frem, at missilerne kom fra USA.

Trump kalder oplysninger "komplet løgn"

CBS har fået bekræftet hændelserne i Mark Espers bog af seks højtstående personer i det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon. Men det forhindrer ikke Trump i at skyde Espers udtalelser ned som "en komplet løgn".

Den tidligere præsident siger desuden til CBS, at han har ti vidner, der kan bakke ham op, uden dog at fortælle, hvem disse vidner er.

Du kan se et uddrag af Mark Espers interview i CBS-programmet '60 Minutes' ved at klikke her.

Mest Læste

Annonce